Kronika policijske postaje Domžale (od 23.8. do 29.8.2021)

0
602

23. 8. 2021 – HIŠNA PREISKAVA IN PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Policisti  so  na  podlagi  odredbe  sodišča  opravili hišno preiskavo, ter osebno  preiskavo  osumljenca.   Pri  hišni preiskavi so policisti našli in zasegli  pištolo  znamke  Crvena  zastava,  pripadajoč nabojnik, 32 x naboj kalibra  7.65  in  2  x  naboj  neznanega  kalibra. Zaseženo bodo policisti poslali  v  preiskavo,  po  kateri  bodo  zoper  osumljenega zaradi kršitve določil  Zakona  o  orožju  uvedli  hitri  postopek  z  izdajo  odločbe.  V nadaljevanju  so  policisti  osumljencu  izrekli  prepoved približevanja po določbah  60.  člena ZNPPol, saj je osumljeni v družinski skupnosti grdo in ponižujoče  ravnal z bivšo zakonsko partnerko, ter jo  z omejevanjem njenih enakih  pravic  spravljal v podrejen položaj. Izrečen ukrep je bil poslan v presojo   dežurni   sodnici,  katera  je  odredbo  policistov  potrdila  in podaljšala  še  za 15 dni. Zoper osumljenega bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

23. 8. 2021 – VLOM V POMOŽNI OBJEKT IN TATVINA KOLES
Policisti  so  bili obveščeni o vlomu v pomožni objekt iz katerega sta bili odtujeni  kolesi.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je neznani storilec vlomil v pomožni  objekt ob stanovanjski hiši na način, da je poškodoval ključavnico in  nato  iz  notranjosti  odtujil  moško kolo znamke Chisel in žensko kolo znamke  Kilimanjaro.  Z opisanim dejanjem je storilec lastnike oškodoval za okoli  1.920  EUR.  Policisti  v  zvezi  opisanega  nadaljujejo z zbiranjem
obvestil.

24. 8. 2021 – TATVINA KOLESA
Policisti  so  bili  obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene vrtne lope odtujil tam parkirano gorsko kolo znamke  Cube in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 450 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 8. 2021 – DRZNA TATVINA
Policisti  so bili obveščeni o drzni tatvini. Ugotovljeno je bilo, da so se štirje  neznani  storilci  z  osebnim  avtomobilom  pripeljali  na dvorišče stanovanjske  hiše.  Tam je iz vozila izstopil eden od storilcev, pristopil do lastnika, se mu predstavil kot delavec Telemacha in ga zamotil s tem, da ga  je  lastnik odpeljal na podstrešje. Navedeno so nato izkoristili ostali trije   neznani  storilci  in  vstopili  v  notranjost  stanovanjske  hiše,
pregledali  spodnje  prostore  in  odtujili  bančno kartico oškodovanca. Po opisanem  so se storilci z osebnim avtomobilom s kraja odpeljali. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 8. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti  so  bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je  bilo,  da  je  voznik  osebnega  avtomobila  zaradi vožnje na prekratki varnostni  razdalji  trčil v zadnji del pred njim vozečega voznika osebnega avtomobila.  Povzročitelju  nesreče  so  policisti na kraju izdali plačilni nalog.  V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 1.600 EUR.

26. 8. 2021 – HIŠNA PREISKAVA
Policisti  so  na  podlagi  odredbe  sodišča  opravili  hišno preiskavo pri osumljencu  kaznivega  dejanja.  Pri hišni preiskavi  so policisti našli in zasegli pištolo z napisom GAP, s pripadajočim nabojnikom in 28 nabojev. Pri osebni preiskavi pa so policisti našli in zasegli mobilni telefon. Zaseženo bodo policisti poslali v preiskavo, po kateri bodo zoper osumljenega zaradi kršitve  določil  Zakona  o  orožju uvedli hitri postopek z izdajo odločbe.
Prav  tako  bodo  policisti  v  zvezi  kaznivega  dejanja  po  vseh zbranih obvestilih zoper osumljenega na pristojno sodišče podali kazensko ovadbo.

26. 8. 2021 – TATVINA AVTOMOBILSKE PRIKOLICE
Policisti  so  bili obveščeni o tatvini avtomobilske prikolice. Ugotovljeno je  bilo,  da  je  neznani  storilec  izpred  stanovanjske hiše odtujil tam parkirano avtomobilsko prikolico z nameščeno reg. tablico in s tem lastnika oškodoval  za  okoli  350  EUR.  Policisti  v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 8. 2021 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti  so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila zaradi nepravilne smeri vožnje trčil v  osebni  avtomobil  voznice,  katera  je  pripeljala  iz nasprotne smeri. Voznica osebnega avtomobila se je v prometni nesreči poškodovala in bo sama naknadno  iskala  zdravniško  pomoč.  V  postopku  na  kraju  so  policisti ugotovili  še,  da  tovorno  vozilo  ni  tehnično  brezhibno,  saj je imelo izrabljene   pnevmatike,   zaradi   česar   so   vozniku  nadaljnjo  vožnjo prepovedali,  tovorno vozilo izločili iz prometa in odvzeli reg. tablice. V prometni  nesreči  je  nastala  materialna  škoda  v višini cca. 4.000 EUR. Policisti bodo zoper voznika tovornega vozila in podjetje, ki je lastnik le tega naknadno izvedli ustrezen ukrep.

27. 8. 2021 – GOLJUFIJA
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje Goljufije. Ugotovljeno je bilo, da je  neznani  storilec  na  medmrežju   z  namenom, da bi si pridobil majhno protipravno   premoženjsko   korist,  lažno  oglaševal  prodajo  izdelka  – mobilnega  telefona  in  s tem oškodovanca zapeljal, da je slednji na svojo škodo  v  poslovalnici  pošte plačal 143,79 EUR odkupnine za nakup izdelka, pri  čemer  pa  je  nato  prejel izdelek – mobilni telefon v slabem stanju, kateri  ni  bil  predmet  oglasa  oz. prodaje. S tem si je neznani storilec
pridobil  143,79  EUR  protipravne  premoženjske koristi. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 8. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  so  imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo  ugotovljeno,  da  le  tega  vozi  pod  vplivom  alkohola.  Vozniku so policisti  prepovedali  nadaljnjo  vožnjo  in  mu  začasno  odvzeli njegovo vozniško  dovoljenje,  katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

29. 8. 2021 – TATVINA KOLES
Policisti  so  bili  obveščeni  o tatvini koles. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec iz odklenjene vrtne lope odtujil tam parkirana tri kolesa znamke  Kilimanjaro,  Cross  Pro,  črno  bele  barve in z opisanim lastnika oškodoval  za  okoli  800  EUR.  Policisti  v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

OPOZORILO – ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA 2021/2022
Novo  šolsko  leto je pred vrati in to je čas, ko se na naših cestah poveča število  otrok.  Zagotavljanje  varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi  ena  ključnih  nalog  policije.  V  skladu  z usmeritvami na področju zagotavljanja  varnosti  cestnega  prometa  bomo  policisti  tudi  letos ob začetku  šolskega leta izvajali ustaljene aktivnosti, s stalno navzočnostjo ob  šolah in šolskih poteh in s tem dodatno prispevali k umirjanju prometa.
Ob tem velja opozoriti, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti,  še  toliko  večja,  saj  predvsem  prvošolčki  še  ne  poznajo  vseh nevarnosti,  s  katerimi  se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu.  Prav  tako  velja  omeniti, da učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu.

Ob  tem  nagovarjamo  starše,  da ne pozabite, da ste vi tisti, ki odigrate ključno  vlogo  pri  učenju  in  ozaveščanju  o  obnašanju v prometu vašega otroka,  ostale  voznike  v  cestnem  prometu  pa  posebej  opozarjamo,  da prilagodite  hitrost vožnje v naseljih, še posebej v bližini šol, vrtcev in na  šolskih  poteh ter polagate dodatno pozornost na najmlajše udeležence v cestnem  prometu,  saj  lahko  le  skupaj  naredimo največ za varnost naših najmlajših udeležencev v cestnem prometu.

OPOZORILO – COVID 19
Vse  občane  pozivamo  k  upoštevanju  vseh  veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01
428 40 00).

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo