“Fantje me niso presenetili”

0
664

Prva zmaga je prišla po zaslugi štirih zadetkov! Rumeni bojevniki so obrambo Mure dvakrat premagali že v prvem polčasu, ko sta bila natančna Senijad Ibričić in Tilen Klemenčič. V nadaljevanju je zmago potrdil Arnel Jakupović.

”Glede na rezultat in štiri dosežene zadetke smo seveda zadovoljni! Ni lahko igrati proti takšni ekipi kot je Mura, ne glede na to, da je to bila že njihova 15 tekma v nizu. Tudi to je potrebno izkoristiti in to nam je uspelo. Pred golom smo bili učinkoviti in zasluženo zmagali. Na reprezentančni premor se lahko odpravimo mirni,” je po tekmi povedal zadovoljni strateg Domžal Dejan Djuranović.

Uspešno izvedeno enajstmetrovko kapetana smo videli v 8. minuti, gostje so nato izenačili preko Škofleka, a nemudoma za tem je udaril Klemenčič. Nov prekrasen udarec iz prostega strela je Jakupović demonstriral v 58. minuti, piko na i pa smo videli v drugi minuti sodniškega dodatka: ”Fantje me niso presenetili. Ob zadnjih porazih je šlo predvsem za psihološki padec, saj smo po jalovi pobudi prejeli poceni zadetke. Nato smo igrali na silo in nasprotniku puščali preveč prostora. Mura vseeno velja za ekipo, ki želi igrati, zato smo videli dinamično predstavo. Igrišče je to dovoljevalo, saj je žoga bila zelo hitra. Nogomet se igra za gole in ko zadeneš je vse skupaj povsem drugače. Tudi po izenačenju smo uspeli hitro znova zadeti in sigurno je bilo zaradi tega lažje nadaljevati. Fantje so dobro pripravljeni, lahko tečejo in to se je tudi pokazalo.”

Sledi premor, v soboto pa bo na sporedu prijateljska tekma: ”Reprezentančni premor nam bo prišel zelo prav. Za nami je kar nekaj tekem tako na domači sceni kot v Evropi. Sedaj potrebujemo malce počitka in tudi časa za bolj poglobljeno delo na treningu. Ko si tekme hitro vrstijo namreč ni časa za podrobnosti, poudarek je na pripravi in regeneraciji,” je sklenil Djuranović, ki se bo v soboto s svojimi varovanci v Kidričevem pomeril z Aluminijem. Tekma bo prijateljske narave.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here