Kronika Policijske postaje Kamnik (od 28.3. do 3.4.2022)

0
177

28.3.2022
UKRAJINSKI BEGUNCI
Tudi v tem tednu se nadaljuje trend prihoda ukrajinskih beguncev, policisti so izvedli od ponedeljka do petka več postopkov za pridobitev mednarodne zaščite.

TATVINA KATALIZATORJA Z VOZILA
Tudi primeri tatvin katalizatorjev na območju Kamnika se ponavljajo. Policisti so bili tudi v tem tednu obveščeni o tatvini katalizatorja z vozila na Klavčičevi ulici in ker ne gre za osamljeni primer tovrstne tatvine, ponovno naprošamo da občani ob zaznavi sumljivih oseb na parkiriščih o tem obvestijo Policijo.

29.3.2022
POŽAR
Policisti so bili obveščeni o požaru na območju Studenca, na kraju pa so z ogledom kraja dejanja ugotavljali vzrok požara in zbirali obvestila v povezavi suma storitve kaznivega dejanja požiga.

30.3.2022
INTERVENCIJA V SUHADOLAH
Policisti smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju Suhadol.
Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je med zakoncema, ki sta v ločitvenem postopku, prišlo do spora in kršitve določil Zakona o javnem redu in miru. Zaradi navedenega je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

31.3.2022
INTERVENCIJA V KAMNIKU
Policisti so obravnavali na območju Kamnika kršitev javnega reda oz. spor med dvema moškima. Zaradi spora oz. kršitve na javnem kraju je bil kršitelju, na podlagi Zakona o javnem redu in miru, izdan plačilni nalog.

1.4.2022
SPLETNA GOLJUFIJA
Policisti so opravili postopek z oškodovanko spletne goljufije, katero je neznana oseba z lažnim prikazovanjem in prikrivanjem spravil v zmoto, da bo prejela večjo količino denarja v zameno za več nakazil, ki so dosegla 18.000 evrov vrednosti. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

2.4.2022
KRŠITEV CESTNO PROMETNIH PREDPISOV
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je med samim postopkom poskušala pobegniti, vendar je bila s pomočjo uporabe prislnih sredstev – fizične sile, izsledena in obvladana, postopek policistov pa je bil lahko izveden do konca. Kršitelj je zaradi več kršitev cestno prometnih prekrškov prejel plačilni nalog

INTERVENCIJA V KLEMENČEVEM
Policisti so bili obveščeni o kršitvi oz. o družinskem nasilju v Klemenčevem. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je bil moški v preteklem času večkrat nasilen do svojih družinskih članov, zaradi česar mu je bil na kraju izrečen ukrep Prepovedi približevanja in je moral zapustiti domovanje, prav tako pa bo zoper njega podana kazenska ovadba.

3.4.2022
KRŠITEV PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so ob kontroli spoštovanja ukrepa Prepovedi približevanja ugotovili, da kršitelj dejansko krši ukrep zaradi česar je bil odstranjen s kraja, prav tako pa mu je bil na podlagi 162/III čl. ZNPPol izdan plačilni nalog.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo