Pregled dogodkov PU Ljubljana

0
225

Poskus ropa
Včeraj, 2.6.2022 okoli 14.30 ure smo bili obveščeni o poskusu ropa v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da sta dva neznana moška na skuterju pripeljala za oškodovanko, ki je vozila kolo in jo porinila tako, da je padla. Nato ji je eden izmed storilcev poskušal odtujiti kolo, kar pa mu ni uspelo. Po dejanju sta se s kraja odpeljala z rdečim skuterjem. Oba sta bila visoka okoli 170 cm in močnejše postave, na glavi sta imela čeladi črne barve s temnim vezirjem. Oškodovanka se je v dogodku lažje poškodovala. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev obeh storilcev in bodo o vseh dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo.

Drzna tatvina
Včeraj, 2.6.2022 okoli 12.30 smo bili obveščeni o drzni tatvini na območju Kamnika. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec prišel do hiše oškodovanca in ga prosil za kozarec vode. Med tem, ko je oškodovanec odšel po vodo, je storilec izkoristil priložnost in iz hodnika odtujil torbo oškodovanca in s kraja zbežal. Z dejanjem ga je oškodoval za nekaj tisoč evrov. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev obeh storilcev in bodo o vseh dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: moški visok okoli 170 cm, močnejše postave, kratkih črnih las.

Prometna nesreča
Danes, 3.6.2022 nekaj po polnoči smo bili obveščeni o prometni nesreči v Pšati v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila vozil po naselju Pšata iz smeri Dragomlja proti Dolu pri Ljubljani. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je izgubil nadzor nad vozilom, zapeljal izven vozišča in trčil v ograjo, nato pa v steber javne razsvetljave. Voznik in potnica v vozilu sta se lažje poškodovala. Policisti so v postopku ugotovili, da je voznik, ki nima vozniškega dovoljenja vozil pod vplivom alkohola (0,43 mg/l). Zoper njega bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Policijska uprava Ljubljana

Oglasno sporočilo