Kronika Policijske postaje Kamnik (od 2.11. do 6.11.2022)

0
370

2.11.2022
VLOM
Neznani storilec je na neugotovljen način vlomil v prostore Stadiona Prijateljstva v Mekinjah, vendar iz notranjosti ni ničesar odtujil. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU
Policisti so v Mostah obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je občan na svojem dvorišču verbalno napadel uslužbenca pošte. Zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

SAMOUK NA VOŽNJI
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, katerega je le ta vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in še pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega mu je bilo osebno vozilo na podlagi zakona v cestnem prometu zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

3.11.2022
PROMETNA NESREČA
V Mengšu je prišlo do prometne nesreče med najstniškima kolesarjema. Slednja sta se vzporedno peljala s kolesi, ko se je prvi kolesar preveč približal drugemu. Posledično sta se s krmilom zapela in eden izmed kolesarjev je pri tem izgubil nadzor nad kolesom, padel po vozišču in se poškodoval. Ker se je dogodek zgodil na cesti, ki ni kategorizirana, bo zadeva zaključena z Uradnim zaznamkom.

NAJDENO KOLO
Občan iz Kovinarske ceste je sporočil, da je našel otroško gorsko kolo znamke Jumpertrek, srebrno-modre-rdeče barve. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, lastnik kolesa pa se lahko z ustrezno dokumentacijo zglasi na policijski postaji in kolo prevzame.

PROMETNA NESREČA
Na Neveljski poti je prišlo do prometne nesreče, zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča, vinjenega voznika osebnega vozila. Pri tem se je vozilo prevrnilo na streho in obstalo na sredini vozišča. Povzročitelju prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog za vožnjo pod vplivom alkohola pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

4.11.2022
PROMETNA NESREČA
Na Ljubljanski cesti je prišlo do prometne nesreče, ker lastnik psa ni nudil varnega spremstva, tako da je pes stekel na cesto in trčil v vozilo, ki se je ta trenutek pripeljalo po mestni ulici. Lastniku psa je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

POVOŽENJE DIVJADI
V naselju Spodnje Stranje je voznik osebnega vozila povozil divjad in poškodoval vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženec izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu mu je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

5.11.2022
POŠKODOVANJE PNEVMATIK
Neznani storilec je na parkirišču pri železniški postaji v Kamniku, poškodoval pnevmatike na vozilu in tako povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na tožilstvo.

TATVINA HARMONIKE
Policisti so obravnavali tatvino kovčka z diatonično harmoniko Rutar, s parkirišča Klavčičeve ulice. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na tožilstvo.

VLOM V VOZILO
Neznani storilec je na Križu pri lovski koči, z razbijanjem stekla na voznikovih vratih, vlomil v vozilo in odtujil denarnico z vsebino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na tožilstvo.

6.11.2022
POVOŽENJE DIVJADI
V naselju Špitalič je voznica osebnega vozila povozil divjad in poškodovala vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženka izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu ji je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo