Kronika policijske postaje Domžale (od 13.12. do 17.12.2022)

0
370

13. 12. 2022
GOLJUFIJA

Policisti so bili obveščeni o neplačanem računu za natočeno gorivo na bencinskem servisu. Ugotovljeno je bilo, da je storilec v rezervoar osebnega avtomobila z nameščenimi tujimi registrskimi tablicami natočil za 80,08 EUR goriva, ter po točenju odšel v prodajalno, kjer je kupil prehrambeni artikel in ga plačal z gotovino. Kljub vprašanju prodajalca ali je točil tudi gorivo je storilec točenje zanikal in se po opisanem s kraja odpeljal.

14. 12. 2022
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je partner nad svojo bivšo partnerko že dlje časa grdo in ponižujoče ravnal in jo s ponižujočim ravnanjem, ter nasilnim omejevanjem njenih enakih pravic spravljal v podrejen položaj. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in
pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja, kateri je bil nato s strani dežurne preiskovalne sodnice potrjen in podaljšan še za 15 dni. Policisti bodo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

14. 12. 2022
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA VOZILA POD VPLIVOM
ALKOHOLA IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da je v prometni nesreči udeležena samo voznica osebnega avtomobila, katera je zaradi vožnje vozila z neprilagojeno hitrostjo, trčila v odbojno ograjo. V postopku z voznico je bilo ugotovljeno, da je le ta v času nesreče vozila vozilo pod vplivom alkohola. Zaradi opisanega so policisti voznici začasno odvzeli njeno vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 800 EUR.

15. 12. 2022
ZASEG KOLESA Z MOTORJEM

Policisti so imeli v postopku voznika neregistriranega kolesa z motorjem, za katerega je bilo v ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi opisanega so policisti vozilo vozniku zasegli in ga s pogodbeno avtovleko odpeljali v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

15. 12. 2022
ZASEGA PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku dve osebi, kateri sta posedovali manjšo količino prepovedane droge. Opisano so policisti osebama zasegli in bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper obe osebi uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

16. 12. 2022
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA VOZILA POD VPLIVOM
ALKOHOLA IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da sta v prometni nesreči udeležena dva voznika osebnih avtomobilov. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti v križišču s strani voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno še, da osebni avtomobil vozi pod vplivom alkohola.
Zaradi opisanega so policisti vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče, prav tako pa so mu policisti zaradi kršitve CPP izdali plačilni nalog. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 3.000 EUR.

16. 12. 2022 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega so ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

17. 12. 2022
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da sta v prometni nesreči udeležena voznika osebnih avtomobilov, ter da je do nesreče prišlo zaradi vožnje enega izmed voznikov vozil skozi rdečo luč. Po trčenju je eno izmed udeleženih vozili odbilo v drog semaforja, kjer je po trčenju vanj tudi obstalo. Povzročitelju nesreče so
policisti zaradi kršitve določil ZPrCP izdali plačilni nalog. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 3.500 EUR.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo