Uvodnik 14/2010: Tekma

0
2945

Dragi moji! Spet stojijo v vrsti in “fehtajo” za vaš glas? O ritualu volitev in tem cirkusu sem v teh letih pisal že tolikokrat, da mi počasi zmanjkuje idej, saj se včasih zdi, da se vse skupaj ponavlja do nezavesti. Celo tako daleč smo prišli, da so celo kandidati eni in isti, v Domžalah bomo med kandidati za županjo celo uzrli “cvetko”, za katero smo že davno mislili, da je šla rast na drugo, bolj široko polje, a kaj, ko je doma najlepše …
Tako je marsikje, pa vendar se poskušajmo tokrat osredotočiti na naše mesto pod alpami in blizu prestolnice. Boljše karakteristike, kot odlično geografsko lego našega mesta, si enostavno ne znam izmisliti, saj se mi vse ostalo zdi bolj ali manj povprečno in nezanimivo. Ravno zaradi tega, ker so Domžale že pred leti padle v globok sen in se obdale z betonom in nezanimivimi pridobitvami, čakam na župana – ta lahko seveda nosi tudi krilo, ki bo poskrbel, da se bo to nezanimivo mesto prebudilo. Da se bo tudi tu začelo kaj dogajati, da bodo zvečer ljudje šli v mesto, da bodo v centru prireditve, ki jih ne bodo obiskovali le lokalni pijančki in naključni obiskovalci, da bodo igrišča polnejša otrok, da bo mestno jedro zaživelo skozi vse leto, da se bo v mestu moč sprehoditi tudi ob polnoči in kaj zanimivega najti, da bo urejen SPB, da ne bo več tistega nemogočega “šodra” na parkirišču, da bomo spet imeli kino, da bomo spet imeli spodobno diskoteko … Vse te odgovore si želim slišati in potem gremo naprej. Želim slišati perspektivo za naš gospodarski razvoj. Se kdo sploh še spomni, da smo bili najbogatejša občina z največ privatniki v nekdanji jugi, da smo imeli tovarne, kjer so nekaj tudi naredili in ne le trgovskih centrov, kjer prodajajo robo, ki slovenskega delavca prvič vidi šele na blagajni. Vseh teh odgovorov si želim od kandidatov. Predvsem si želim, da bi končno prišel nekdo, ki ima vizijo, ki ima pogum, drznost za spremembe in ne le zgolj željo, da postane župan in zadovolji majhne interese ozkega kroga ljudi okrog sebe. Vendar poskrbi predvsem zase in za prijatelje, občani mu, potem ko oddajo volilni listek, služijo le še za publiko ob rezanju trakov.
Da bi slišali vsaj nekaj odgovorov na vsa ta vprašanja in predvsem v želji, da bi jih slišali tudi volivci, bomo tako pripravili soočenje kandidatov za župana in vam poskušali vsaj malce olajšati odločitev.
V javnem interesu je namreč, da od njih izvlečemo kaj več od nasmehov s plakatov, saj jih želimo, potem ko bodo bodisi sedeli v županskem stolu ali stolu mestnega sveta, držati za besedo.
Naj se torej igre začnejo!
R. G.

Oglasno sporočilo