V Komendi odprli poslovno cono; kakšen bo njen pomen za Kamnik?

0
4749

Vir: Kamnican.si, 15.maj 2011
Popoldne, 14.5. 2011 je na območju poslovne cone Komenda potekalo svečano odprtje prvega dela poslovne cone Komenda, ki predstavlja pomembno gospodarsko žarišče tudi za okoliške občine, torej tudi za kamniško.
Tega se zavedajo tudi v Kamniku, zato so se odprtja poslovne cone udeležili poleg načelnika Upravne enote Kamnik Mihaela Novaka tudi kamniški župan Marjan Šarec, poslanka DZ in podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar, sekretar za pospeševanje gospodarstva mag. Ivan Kenda in opozicijski občinski svetnik mag. Matej Tonin.

Komendski župan Tomaž Drolec z najbolj zaslužnimi sodelavci za vzpostavitev in gradnjo poslovne cone.

Odprtje poslovne cone. Slavnostni trak sta prerezala investitor komendski župan Tomaž Drolec in izvajalec, predsednik UO skupine Primorje, mag. Dušan Črnigoj. Desno od župana je načelnik UE Kamnik, Mihael Novak, ki se mu je župan Drolec v govoru še posebej lepo zahvalil za vso pomoč, ki jo je nudil pri začetku gradnje poslovne cone, saj so gradbeno dovoljenje dobili v rekordnem času.

Kamniški župan Marjan Šarec:»Lepo vas pozdravljam ob tako velikem trenutku za našo sosednjo občino Komenda. Želim ti, Tomaž, da bi cona živela tako kot si si zamislil, da bi združevala ljudi in da bi tako, kot je rekel Zoran, v ponedeljek časopisi pisali kaj lepega…«

Poslanka DZ in kamniška podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar: »Malo prej sem rekla županu, da imamo sedaj obrtno cono že blizu občine Kamnik in ob tako veliki obrtni coni morda niti ne potrebujemo vlagati sredstva, da bi razvijali takšno cono tudi v občini Kamnik.«

Opozicijski občinski svetnik mag. Matej Tonin: »Glede na velikost občine in število aktivnega prebivalstva, si Kamnik zasluži neko takšno cono, kjer bi zaposlovali čim več kadra s kamniškega območja. Zato me je presenetila izjava naše podžupanje, da občina Kamnik, zaradi izgradnje komendske cone, ne potrebuje svoje poslovne cone. Ni potrebno,da se gradi na veliko, dovolj bi bilo že, če bi obstoječe cone ali zametke teh con primerno uredili«.

Oglasno sporočilo