Slovesnost ob prevzemu novozgrajene komunalne infrastrukture v severnem delu Mengša

0
8574

V petek 27. maja 2016 je v Mengšu na Finžgarjevi ulici potekala slovesnost ob prevzemu novozgrajene komunalne infrastrukture v severnem delu Mengša.
Za veselo razpoloženje na slovesnosti je poskrbela Mengeška godba s svojimi poskočnimi koračnicami. Govornika sta bila župan Občine Mengeš, Franc Jerič in Klemen Zajc, direktor podjetja Hidrotehnik d.d., ki je bilo izvajalec del.
Na koncu slovesnosti so skupaj z občanom Slavkom Piškom še slavnostno prerezali trak in tako simbolično predali komunalno infrastrukturo v uporabo. Po slovesnosti je sledila pogostitev.
Sama gradnja je potekala v dveh fazah v letih 2014 in 2015. Zgrajena je bila fekalna kanalizacija, zamenjan azbest-cementni vodovod ter obnovljeni hišni priključki, zgrajeno plinovodno omrežje s priključki oziroma odcepi, zgrajena TK kanalizacija z odcepi, obnovljena vsa cestišča z odvodnjavanjem oziroma novimi hodniki in zgrajena javna razsvetljava.
Investicijo je vodila Občina Mengeš. Izvajalca sta bila Hidrotehnik d.d. in Strabag d.d.. Nadzor je opravljalo podjetje Projekt d.o.o. iz Nove Gorice.

Tekst: Občinska uprava
Foto: Edvard Vrtačnik

infrastruktura_menges (1) infrastruktura_menges (2)

Oglasno sporočilo