Rumeno srce – nova uradna himna Nogometnega kluba Domžale

0
575

Tukaj je, imamo jo! V sodelovanju z domžalsko rock skupino IMSET vam predstavljamo novo uradno himno Nogometnega kluba Domžale!

Ob 100. obletnici delovanja in ob boku številnih uspehov smo svoje navijače razveselili z novo himno. Izvedbo pesmi smo zaupali eni najbolj obetavnih slovenskih rock skupin, IMSET, ki je v nedeljo, 26. septembra, ob 16. uri, tudi premierno nastopila v Športnem parku Domžale.

Prvo himno je za NK Domžale v 80-ih letih posnela skupina Obvezna smer. A že kar nekaj let je v klubu tlila želja po osvežitvi glasbene podobe kluba in najboljša izbira za to je glasbena skupina IMSET, ki izhaja iz Domžal, toda poznana je, ne le v Evropi, tudi ”čez lužo”. Gre za band, ki jih poslušajo tudi člani skupin Coldplay in Linkin Park – ti so namreč letos skupaj z ostalimi člani žirije tekmovanja ISC (International Songwriting Competition) odločili, da si izmed 26.000 izvajalcev iz celega sveta pesem All The Same skupine IMSET zasluži 9. mesto na svetu. Zasedba je za skladbo posnela tudi videospot, ki velja za enega produkcijsko najbolj dodelanih v Sloveniji.

Jaz sem že pred nekaj leti ostalim fantom v IMSET rekel, da kako bi bilo hudo, če bi naredili himno za NK Domžale. Smo se vsi strinjali, ampak je takrat to ostala le ideja. Ko so nas letos kontaktirali iz kluba točno zaradi tega, smo bili pozitivno presenečeni. Očitno smo si priklicali željo”, je povedal Jaka Peterka iz IMSET. Himno so tako tudi relativno hitro izdelali, že samo navdušenje okrog tega jim je dalo veliko zagona, so povedali. Fantje prav tako radi hodijo na tekme Domžalčanov, bobnar Blaž Horvat pa je pred leti tudi treniral v klubu. Čeprav je kasneje športne zamenjal za glasbene vode, pa je vseeno izredno ponosen na čisto svoj članski dres, ki so ga prejeli vsi člani skupine.

Nova himna je za skupino IMSET predstavljala izziv, kako rock glasbo zapakirati v navijaško skladbo. In tudi tokrat jim je uspel presežek, kar ni nič nenavadnega ob vseh dosedanjih uspehih, ki jih žanjejo. Lani in predlani so bili najbolj predvajani slovenski izvajalci na številnih radijskih postajah, SAZAS SpotVizija jih je izbrala za eno najbolj kakovostnih glasbenih skupin), na 6. Ljubljanskem festivalu so prejeli nagrado za najboljšega izvajalca, Glas Mladih 2012 pa so jih okronali za najboljšo glasbeno skupino. Številni uspehi so jih popeljali do sodelovanja s Sterling studiem v  New Yorku, s priznanim producentom Chrisom Athensom (AC/DC, Rita Ora, Blink 182, itd.) in nastopov na največjih slovenskih in tujih festivalih, med drugim na Woodstock Festival Poland. Oder so si delili z različnimi glasbeniki svetovnega kova (Dire Straits, Parni Valjak, Prljavo Kazalište,  Siddharta, itd.)

Avtor himne je skupina IMSET – Jaka Peterka in Dejan Macura sta podala zasnovo teksta, del ekipe pa sta tudi Blaž Horvat in Jaka Ažman. Fantje so nato vse skupaj preoblikovali v različne načine, dokler jim izvedba ni bila tako všeč, da so jo predali nogometnemu klubu. Novo pesem z močnim besedilom in ognjeno karakteristiko so poimenovali ”Rumeno Srce”.

 

 

Oglasno sporočilo