Slavnostno odprtje prenovljene Kolodvorske ceste v Domžalah in 16. Hitovo sejmarjenje

0
2888
Vir: Občina Domžale; 16.september 2013

V soboto, 14. septembra 2013, je v Domžalah potekalo slavnostno odprtje Kolodvorske ceste. Na Kolodvorski cesti je bilo v soboto 14. in nedeljo 15. septembra 2013 precej živahno, saj se je odvijalo 16. Hitovo sejmarjenje.

V poletnem času, ko je bilo na cestah manj prometa smo v centru mesta, od junija do avgusta 2013, izvajali investicijska dela na Kolodvorski cesti v Domžalah. Prenova Kolodvorske ceste je potekala od poslovalnice BKS do Železniške postaje Domžale. Dela so obsegala rekonstrukcijo ceste, sanacijo kanalizacije in vodovoda. Nameščena je urbana komunalna oprema, nova javna razsvetljava. Urejen je nov tlakovan širši pločnik s kolesarsko stezo. Na novo je urejeno tudi poševno parkiranje na vzhodni strani.

V navadi je, da s simboličnim prerezom traku odpremo prenovljeno cesto. Vendar tokrat ni bilo tako. Godba Domžale je za dobrodošlico zaigrala nekaj melodij. Župan, Toni Dragar je ob otvoritvi na odru dejal:»Danes smo se zbrali, da skupaj tudi uradno odpremo prenovljeno Kolodvorsko cesto. Zahvalil bi se vsem občankam in občanom, ki živijo ob prenovljeni Kolodvorski cesti in vsem občanom, ki se vozijo po sedaj prenovljeni cesti, za njihovo potrpežljivost in razumevanje v času gradnje. Za kvalitetno opravljeno delo se zahvaljujem podjetju Lavaco, d.o.o., ki je investicijo izvedlo, projektantki Sonji Oblak Burnik in gospodu Petru Guzelju iz podjetja Biro Veritas, d.o.o., ki je opravljal nadzor nad projektom ter Radiu Hit za dobro organizacijo že 16. Hitovega sejmarjenja«. Dodal pa je tudi, da brez dobrega službenega kolektiva ne bi bila investicija tako kakovostna in dobro sprejeta.

Po županovem govoru se je razprla množica in po novi Kolodvorski cesti je zapeljal vlak. Župan, Toni Dragar, podžupanja Andreja Pogačnik Jarc in podžupan mag. Lovro Lončar so se v družbi svetnic, svetnikov, predstavnikov krajevnih skupnosti in ostalih obiskovalcev s simbolično vožnjo zapeljali po prenovljeni cesti.

Na Hitovem sejmarjenju se je tudi Občina Domžale preko Komisije za turizem predstavila s svojo turistično ponudbo. Obiskovalcem so bile predstavljene stare domače obrti, društva so predstavila svoje aktivnosti in izdelke, čebelarji so se predstavili s čebelarskimi izdelki, predstavljeno je bilo delo kmečkih žena in raznolike spretnosti lokalnih umetnikov. Občina Domžale je v času Hitovega sejmarjenja omogočila brezplačen ogled Železne jame in jamarske zbirke na Gorjuši, vključno s prevozom ter brezplačen ogled Slamnikarskega muzeja in Menačenkove domačije v Domžalah.

Oglasno sporočilo