Valentinovo in Reza

0
3678

Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE 3.februar 2014

Radio HIT se v mesecu februarju vrača na stara zaljubljena pota, kamor mora stopiti vsak, ki ne glede na dnevno sivino, zna najti čas in prostor za ljubezen, iskrivo, čisto, globoko in brezčasno.

Že v zadnjih besedah bi lahko našli povezovalno noto z osebo, ki je močno zaznamovala slovenski medijski svet. Alenka Oldroyd – Reza se vrača pred radijski mikrofon, saj bo na radiu Hit zaživela oddaja Imamo se radi, ki bo združevala ljudi, spomine, nostalgijo, vsi pa bodo imeli skupni imenovalec – ljubezen. Skupaj z DJ Dee-jem bosta 14 dni iskala najbolj zaljubljene pare, vsi pa bodo večer 14.februarja preživeli v enem najlepših kulturnih hramov v Sloveniji, kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah.
Po nekaj letih medijskega premora se dobro znana Reza vrača. Kje je bila Reza zadnje tri leta?
Priznam, da so bila ravno zadnja leta najbolj razburljiva v mojem življenju. Leta 2011 sem večinoma preživela na Havajih, kjer sem se vpisala na univerzo in nameravala študirati oceanografijo. Ker mož Thomas ni dobil službe v Honoluluju sva se odpravila v državo Utah, kjer živi njegova družina in tam ga je čakal nov poslovni izziv. Jaz sem v tem času prvič postala babica in vedno bolj me je vleklo nazaj v Slovenijo. Odločitev je padla v začetku leta 2012 in vrnila sem se domov. Že na drugi strani Atantika sem razmišljala o tem, kaj bi pravzaprav najraje delala v svojem življenju in vedno bolj jasno je postajalo, da me vleče na področje prehrane. In slovenski avtohtoni česen me je čisto prevzel. V Domžalah sem začela z malo njivico, zdaj imam česen posajen na štirih lokacijah. Letos načrtujem prvo tono česna, spomladi bo luč sveta ugledala družinska blagovna znamka Sallium Rezis, ki vključuje česnovo tinkturo, česen v prahu in česnov čips.

Ponovna vrnitev na kraj zločina J, na radio Hit. Kaj vas je gospa Oldroyd premamilo, da ste »back in the game«?
Vesela sem in vznemirjena hkrati, da se vračam za mikrofon. Vedno sem govorila, da je radio moja prva ljubezen, ki očitno res nikoli ne umre. Ko me je poklical direktor Stane Cencelj sem bila počaščena in hitro se je začelo odvijati. Obudili bomo našo prvo javno prireditev izpred devetnajstih let, Valentinovo, le da bo prilagojena sodobnemu času. Seveda ostaja ljubezen na prvem mestu, ne moremo pa mimo dogajanja v družbi, ki nas razjeda in uničuje vse najlepše, kar smo ustvarili in kar dela življenje lepo. Prepričana sem, da imajo mediji moč in odgovornost vzpodbujati ljudi, jim vlivati upanje in ponuditi rešitev za izhod iz krize. Oddaje Imamo se radi bodo na spredu vsak delovnik od 17.00 do 18.00 in vabimo vas, da nam napišete svoje izkušnje, zgodbe in misli o ljubezni nekoč in danes. Letošnji valentinov praznik poteka pod geslom “Ko te zadene, udari z ljubeznijo nazaj”. Pišite nam, računamo na vas.

Kaj je tisto, zaradi česar menite, da bo oddaja IMAMO SE RADI poživila duha ljudske množice?
Ljudje imamo dovolj laži, sprenevedanj, goljufij. Radi bi pošteno delali in pošteno uživali v sadovih svojega dela. Ne potrebujemo veliko, le malce več optimizma in pravice si želimo, pa ljubezni tudi. Smo priden in delovni narod, ki ima veliko smolo z izvoljeno garnituro voditeljev. Vsi, ki delamo v medijih, imamo neverjetno moč narediti koraj naprej v pravo smer. Zavedati se moramo svoje odgovornosti in pomagati ljudem. Oddaje Imamo se radi na radiu Hit predstavljajo pomembni korak k svetlejši prihodnosti in pot pred nami je še dolga. Prisluhnite nam in postanite član prenovljene in okrepljene hitove družine.

Kako bo zgledal Valentinov večer, 14. februarja?
Romantično bo in veselo, zanimivo, nepozabno, a ponovljivo. Vsi se bodo fotografirali v romantičnem okolju, skupaj si bomo film, po filmu se bomo družili in obujali obudili spomine na tiste čase, ko smo skupaj orali ledino, ko smo skupaj rasli in se razvijali, se smejali in včasih tudi jokali. Vabimo vse, ki se spomnite kakšnega dogodka z valentinovih prireditev ali poznate koga, ki se mu je zgodilo kaj lepega pod našim okriljem, da nam pišete in nas razveselite s svojo zgodbo. Že danes komaj čakamo, da se spet srečamo, se poveselimo in kakšno zabavno razdremo. Se vidimo 14. februarja zvečer v kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah.

Kako Reza gleda na obdobje, ki ga je prehodila v različnih medijih? Kako kotira medij – radio? Kakšen pogled ima zrela izkušena ženska na življenje.
Imam srečo, da sem bila vpeta v svet medijev ravno v burnem obdobju, ko se je rodila prva komercialna radijska postaja, radio Hit, ko smo dobili prvo komercialno televizijo, Pop tv in najbolj razvpiti spletni portal Zadovoljna.si. Vse sem okusila in vsak se je na svoj način vtisnil v moj spomin. Še enkrat bi ravnala povsem enako, ničesar, kar sem naredila, ne obžalujem. Verjetno je zdaj čas, da združim vsa znanja in vse izkušnje in zavežem pentljo. Prepričana sem, da smo na pravi poti, ponovno moramo pridobiti zaupanje naših zvestih poslušalk in poslušalcev in z dobrim zgledom prepričati mlade, perspektivne, pametne predstavnike naše družbe, ki so nov gradnik naše družbe in naša prihodnost.

BB
Foto: Marko Delbello Ocepek

Oglasno sporočilo