Kadetinje ŽKK Domžale srebrne na mednarodnem turnirju v Poreču

0
4409

Kombinirana in precej pomlajena ekipa kadetinj ženskega košarkarskega kluba Domžale se je med božičnimi prazniki brez velikih pričakovanj odpravila na turnir v Poreč, a v Istri kljub temu dosegla zavidljiv uspeh.

Tekmovanje osmih ekip, med katerimi sta bili tudi Ježica in Pivka-Postojna, so Domžalčanke začele odlično in že prvi dan (sobota, 26.12.) premagale italijansko zasedbo ASD Vicenza 2001. Naslednji dan sta varovanke Vlada Velikonje čakala dvoboja z italijansko ekipo Basket Padova in slovenskim moštvom Pivka-Postojna.

Po košarkaricah iz Vicenze so Domžalčankam morale priznati premoč tudi Padovanke, dvoboj z ekipo Pivka-Postojna pa je odločal o tem, kdo bo igral v finalu. Tekma je bila precej borbena, a vendarle vse v okvirih poštene igre. Domžalčanke so v 30. minuti zaradi poškodbe ostale brez Zarje Dremel, a do konca tekme ostale dovolj zbrane, da so se s prostim metom Urške Kohek veselile zmage za vsega točko razlike.

Zadnji dan turnirja (torek, 29.12.) so Domžalčanke najprej navijale za zasedbo Pivka-Postojna, ki je slavila v tekmi za tretje mesto, potem pa so se v finalu pomerile z ekipo ASD Vicenza 2000. Dvoboj je bil izenačen le v prvi četrtini, nato pa so Italijanke postavile agresivno obrambo, prišle do prednosti in na koncu zasluženo osvojile naslov turnirja.

kadetinje-domzal1

Barve ŽKK Domžale so v Poreču zastopale: Zarja Dremel, Manca Rakun, Urška Kohek, Maša Povše, Anja Sedušak Kljajič, Klara Kastelic, Manca Vesel, Ana Požar, Tija Cerar Šimenc in Pika Pezdir.

(foto: ŽKK Domžale)

https://www.slovenska-kosarka.si/

Oglasno sporočilo