Podeljena priznanja najboljšim v Tekaškem pokalu Občine Kamnik za leto 2015

0
3492

V januarju se je s podelitvijo medalj in priznanj najboljšim tekačem in tekačicam ter organizatorjem šestih tekaških prireditev tudi v uradno zaključil  Tekaški pokal Občine Kamnik  za leto 2015.

Tekaški pokal Občine Kamnik v letu 2015 je obsegal šest tekem, ki jih preko cele tekaške sezone organizirajo različni organizatorji in društva, v lanskem letu pa so uspešno izvedli in pripravili: 20. gorski tek k Sv. Primožu, 27. mekinjski kros, 17. gorski tek na Grintovec – Državno prvenstvo za mladino-Svetovni pokal, 10. češnjiški tek – Memorial Zdravka Berlica, 7. Veronikin tek in 15

Na slovesni podelitvi v avli OŠ Stranje, ki  je  potekala  v organizaciji Kluba gorskih tekačev Papež, so prisotne nagovorili: Dušan Papež, kot  organizator zaključne prireditve,  podžupan Občine Kamnik Matej Slapar, predsednik Športne zveze Kamnik Brane Golubovič, ki so bili poleg organizatorjev tekem  tudi podeljevalci medalj in pokalov.

Papez_TPOK (1)

Prejemniki medalj so bili:

Mlajše deklice

 1. VIRIANT Maša – KGT PAPEŽ
 2. DOLINŠEK Viktorija – KGT PAPEŽ
 3. POLIČNIK Lana – KGT PAPEŽ

Mlajši dečki

 1. VIRIANT Maša – KGT PAPEŽ
 2. DOLINŠEK Viktorija – KGT PAPEŽ
 3. POLIČNIK Lana – KGT PAPEŽ

Deklice

 1. DOBOVŠEK Hana – KGT PAPEŽ
 2. URŠIČ Tjaša – KGT PAPEŽ
 3. POLJANŠEK Jona – OŠ FA

Dečki

 1. PODBREGAR Rok – KGT PAPEŽ
 2. PODBREGAR Miha – KGT PAPEŽ
 3. PRELOVŠEK Aleš – KGT PAPEŽ

Starejši dečki

 1. ORAŽEM Miha KGT PAPEŽ
 2. URŠIČ Nejc KGT PAPEŽ
 3. SUŠNIK Rok KGT PAPEŽ

Mladinke: Orehek Karmen – KGT PAPEŽ

Mladinci:

 1. BOŽIČ Aljaž – KGT PAPEŽ
 2. MEKIŠ Marino – KGT PAPEŽ

Članice

 1. PEPERKO Maja – TK ŠMARNOGORSKA NAVEZA
 2. KLANČNIK Karmen – ŠD NAKLO
 3. KOSMATIN Katja – AK DOMŽALE

Člani

 1. BREGAR Gašper – KGT PAPEŽ
 2. SITAR Denis – ŠKD MEKINJE
 3. STRNAD Simon – ŠD NANOS PODNANOS

Veteranke

 1. VAVPETIČ Darja – Mici je zakon
 2. MILIĆ Marinka – Brez kluba
 3. SLAPAR Slavka – Klub Komenda

Veterani

 1. KVEDER Lado – ŠKD MEKINJE
 2. GALIN Bojan – ŠKD MEKINJE
 3. KLEMENC Tone – KGT PAPEŽ

Pokale za organizacijo  tekem pa so iz rok podžupana  Mateja  Slaparja prejeli :  Ivan Urh (20. gorski tek k Sv. Primožu), Lado Kveder (27. mekinjski kros), Mira in Dušan Papež (17. gorski tek na Grintovec – Državno prvenstvo za mladino-Svetovni pokal), Rajko Jeglič (10. češnjiški tek – Memorial Zdravka Berlica), Franci Kramar (7. Veronikin tek), Tomo Petek (15. Miklavžev tek) ter Frane Kranjec, skrbnik portala Prijavim.se, ki je skrbel tudi za prijave na nekaterih tekih, za uvrstitve v končnem seštevku za Pokal, za fotografije in članke , obenem pa pripravil zanimive statistike.

Posebna priznanja oz. praktične nagrade, ki jih je podelil Dušan Papež,  organizator ekstremnega teka na Grintovec in organizator zaključne prireditve,  pa so prejeli tudi udeleženci  vseh 6 tekov.

Kar 8 izmed njih jih prihaja iz vrst KGT Papež, ki je tudi najuspešnejši klub Tekaškega pokala Občine Kamnik 2015, na šestih tekmah  jih  je teklo kar 81 tekačev.

Udeleženci vseh šestih tekem Tekaškega pokala Občine Kamnik so: Izak Poljanšek, Jakob Jeras, Maša Viriant,  Viktorija Dolinšek, Miha Podbregar, Rok Podbregar, Hana Dobovšek, Marino Mekiš ( vsi KGT Papež),  Lado Kveder  in Bojan Galin (ŠKD Mekinje), Darja Vavpetič – Mici je zakon .

Na Tekaškem pokalu Občine Kamnik je v letu 2015 teklo preko 1361 tekačev in tekačic iz različnih krajev Slovenije ter tudi sveta, kar kaže, da se tradicija teka na Kamniškem še razveseljivo povečuje in  nadaljuje.

Tekaški pokal Občine Kamnik  v letu 2016 z nekaj novostmi

Tekaški pokal Občine Kamnik bo potekal tudi v letu 2016.  V januarju so se sestali organizatorji tekem v letu 2016  in dopolnili Pravilnik Tekaškega pokala, ki bo odslej obsegal 14 kategorij. Spremembe pa se nanašajo na novi kategoriji med člani in veterani, kjer je prihajalo do prevelikega razpona v letih in posledično tudi prevelikega števila udeležencev v kategoriji. Zaradi neenotnih kategorij pri mlajših kategorijah in mladincih , ker jim pač razpis tega ne dopušča, bo  8. Veronikin tek štel  le za kategorije člani/članice in veterani /veteranke.

Papez_TPOK (2)

Vsem dobitnikom medalj in pokalov iskrene čestitke !

Vabljeni, da se v letu 2016 v čim večjem številu udeležujete tekem Tekaškega pokala Občine Kamnik, prva tekma 21. tek k  sv. Primožu bo 26. marca. Vabimo pa vas tudi na  zimsko ligo   ob praznovanju Prešernovega dne z naslovom Na ligo po knjigo 6. februarja, kjer boste praznik lahko počastili s tekom, z recitacijo, s pesmijo in si prislužili knjigo.

Mira Papež

 

Oglasno sporočilo