Revija DRG in koncert skupine Odsev

0
5645

Verjetno so se mnogi, ki so v petek, 29. januarja  vstopili v cerkev Marije Vnebovzete v Domžalah čudili čemu toliko mladih pri sveti maši in to sredi tedna. A tokrat je v cerkvi po sveti maši potekal   večer ritmično-duhovne glasbe, ki gre v uho tako mladim kakor malce manj mladimi in tako je bilo tudi tokrat z obiskovalci svete maše.

Med sveto mašo so v ritmih DRGja prepevali ob spremljavi inštrumentov mlajše generacije pevke in pevci domžalske skupine Amen, ki jo vodi Polona Mežnar in je  tokratno srečanje tudi pripravila. Domžalski župnik mag. Klemen Svetelj je poudaril, da bodo tudi tokrat vsi zbori  peli v čast  hvalo Bogu. Čeprav ime zveni strašno so pevci in pevke prav miroljubne, gre namreč za mladinski pevski  zbor Zmaji pod vodstvom Klare Uršič, ki je prvi nastopil na tokratnem večeru ritmično duhovne glasbe. Ženski zbor Proteja, ki ga vodi Elizabeta Pirnat raste skupaj z članicami, saj je bil najprej otroški nato mladinski sedaj ženski in verjetno bo tudi babičin. Obe skupini prihajata  iz župnije Sv. Martina iz Moravč in slednje je globoko razočaralo organizatorko Polono saj je mislila, da imajo v Domžalah več zborov. Mladinski zbor z Brda vodi Petra Avbelj, mladinski pevski zbor Amen v kateri prepeva in igra skoraj 30 mladih pa vodi že omenjena Polona Mežnar. Po posamezni predstavitvi zborov, vsak je odpel dve pesmi  so se vsi zbori postavili v en velik zbor, pridružili so se jim fantje in dekleti skupine Odsev in vesela pesem je ponovno ob spremljavi instrumentalistov napolnila cerkev.

Drugi del koncerta, je pripadal skupini  Odsev, ki  so  ga razdelil tudi na dva dela in sicer umirjenega in nato malce bolj živahnega z ritmi ki poženejo kri po telesu. Tako so Tadeja Lapuh (bobni), Damir Novak (bas kitara), Filip Firbas (kitara), Andreja Lapuh(klaviature) in Primož Križaj (kitara in vokal) sklenili tokratni večer DRG. Odsevovci niso pozabili, da so mnogim njihove skladbe všeč in tako smo si lahko preskrbeli tudi njihovo zgoščenko in uživali že pri vožnji domov. Tisti ki so jim bile skladbe všeč so lahko kupili njihovo novo zgoščenko in tako uživajo ob poslušanju in prepevanju še doma Ob koncu nam je domači župnik Klemen Svetelj podelil še blagoslov, zborovodje, pevce in inštrumentaliste pa skupaj z gosti povabil na peti še prijetnejši del revije DRG.

djd

drg (8) drg (7) drg (6) drg (5) drg (4) drg (3) drg (2)

Oglasno sporočilo