Kamniški tekmovalci ponovno uspešni

0
6443

Dvoransko državno prvenstvo v lokostrelstvu

Letošnja dvoranska sezona v lokostrelstvu se je zaključila z najpomembnejšo slovensko tekmo in sicer z dvoranskim državnim prvenstvom, ki ga je Lokostrelska zveza Slovenije organizirala v Ljubljani od 20.2-21.2.2016.

Velika udeležba (251 tekmovalcev iz 26 slovenskih klubov) priča o razvoju tega lepega in atraktivnega športa, predvsem v vključevanju mladih v športno preživljanje prostega časa in usmerjanje v vrhunski šport. Vsega tega se zavedamo tudi v Lokostrelskem klubu Kamnik, katerega je na tem tekmovanju zastopalo 20 tekmovalcev in tekmovalk.

Dvoboj najboljših dveh  na DP (Den Habjan 2.mesto in Klemen Štrajhar 1.mesto, oba LK Kamnik)

Tekmovanje je potekalo v dveh delih. V soboto so se tekmovalke in tekmovalci pomerili na državnem prvenstvu v štirih slogih (goli, dolgi, sestavljeni in ukrivljeni lok) v vseh starostnih kategorijah. Sobotno državno prvenstvo je štelo tudi za kvalifikacije za absolutno državno prvenstvo, ki je potekalo v nedeljo.
Na sobotnem državnem prvenstvu so kamniški tekmovalci in tekmovalke osvojili kar devet medalj individualno in štiri ekipno v disciplini ukrivljeni lok in sicer štiri zlate, dve srebrni in tri bronaste medalje. Nekateri naši posamezniki pa so dosegli tudi vrhunske rezultate v obliki seštevka zadetkov, katerih maksimalno število je 600 krogov:

Člani:
1.mesto: HABJAN DEN (585 krogov)
2.mesto: ŠTRAJHAR KLEMEN (575 krogov)
3.mesto: KOMOČAR JAKA (572 krogov)

Mladinci:
1.mesto: ŠTRAJHAR GAŠPER (581 krogov)
3.mesto: TONIN GAŠPER (555 krogov)

Kadeti:
1.mesto: RAVNIKAR ŽIGA (564 krogov)

Deklice:
1.mesto: VRTAČNIK LOTI (492 krogov)
2.mesto: HABJAN TAJA (491 krogov)
3.mesto: HABJAN TEJA (476 krogov)

Po dolgem času smo se veselili uspeha naših mladih deklet v kategoriji deklice, ki so po daljšem premoru zasedle prva tri mesta.

Odlična kamniška dekleta (Habjan Taja, 2.mesto, Loti Vrtačnik, 1.mesto, Habjan Teja, 3.mesto) v kategoriji deklic

Odlična kamniška dekleta (Habjan Taja, 2.mesto, Loti Vrtačnik, 1.mesto, Habjan Teja, 3.mesto) v kategoriji deklic

Na nedeljsko absolutno državno prvenstvo se je izmed 16 najboljših tekmovalcev uvrstilo kar osem Kamničanov. Potekali so namreč izločitveni dvoboji tako posameznikov kot tudi ekip, katerih smo imeli Kamničani tri.

Ekipni državni prvaki ekipa Kamnik 1 ( Klemen Štrajhar, Luka Arnež, Gašper Štrajhar)

Ekipni državni prvaki ekipa Kamnik 1 (Klemen Štrajhar, Luka Arnež, Gašper Štrajhar)

Naši fantje so res pokazali vse svoje znanje in izkušnje in s kvalitetnimi zadetki izločali svoje nasprotnike. Z bučno klubsko podporo iz ozadja so osvojili dve posamični medalji in dve ekipni , prav tako pa so bili odlični tudi ostali naši:
1.mesto: ŠTRAJHAR KLEMEN
2.mesto: HABJAN DEN
4.mesto: KOMOČAR JAKA
5.mesto: ŠTRAJHAR GAŠPER
8.mesto: RAVNIKAR ŽIGA
Od 9.do16.mesta pa so se uvrstili še TONIN GAŠPER, ARNEŽ LUKA, in PODMILJŠAK ŽIGA.

Dobitniki medalj LK Kamnik na absoltnem DP

Dobitniki medalj LK Kamnik na absoltnem DP

Med ekipami (tekmovalo jih je osem), je bila najboljša ekipa Kamnik 1 (Štrajhar Klemen, Štrajhar Gašper in Arnež Luka), ki je osvojila zlato medaljo v izločilnih dvobojih. Ekipa Kamnik 3 (Ravnikar Žiga, Tonin Gašper in Podmiljšak Žiga) so ponosno stopili na tretjo stopničko in domov odnesli bronasto meedaljo., medtem ko je ekipa Kamnik 2 (Habjan Den, Komočar Jaka, Gjurin Luka) izpadla v prvem dvoboju proti ekipi iz LK Mins Postojna.
Čestitamo!

Blanka Štrajhar

Oglasno sporočilo