Domžale, ki si jih želimo

0
3112
Nogometaši Domžal so prvo domačo tekmo spomladanskega dela sezone odigrali proti Gorici. Okoli 700 gledalcev je spremljalo neposredni derbi za tretje mesto, saj so imeli rumeni na lestvici pred vrtnicami dve točki prednosti. Obe ekipi sta v drugi del sezone krenili brez zmage, Domžalčani so izgubili v Novem mestu, Goričani pa so na domačem igrišču remizirali 2:2 z Zavrčem.
Luka ElsnerTrener Luka Elsner tokrat ni mogel računati na poškodovanega Amedeja Vetriha, napadalec Senad Jarović pa si je na zadnjem treningu poškodoval palec na roki in je tekmo začel na klopi za rezervne igralce. V napadu je tako začel Slobodan Vuk, Antonio Mance se je preselil na desno krilo, na položaj zveznega igralca pa se je vrnil Žan Majer. Domžalčani so večino tekme narekovali ritem igre in bili nevarnejši tekmec. Goričani so na svoje priložnosti večinoma čakali iz protinapadov in prvo so dočakali že v deveti minuti. Potem, ko so Domžalčani minuto prej zahtevali enajstmetrovko zaradi prekrška Matije Škarabota nad Álvarom Brachijem, je na drugi strani po podaji Janija Curka z glavo streljal Bede Osuji, a se je z imenitno obrambo izkazal vratar Axel Maraval. V nadaljevanju prvega polčasa je bil dvakrat nevaren Matic Črnic. Prvič je njegov poizkus odlično ubranil Gregor Sorčan, drugič pa je goriškega vratarja z izbijanjem z golove črte rešil Tine Kavčič.

Domžalčani so v drugi del igre krenili še odločneje in goriški vratar je bil prvič na preizkušnji že v 50. minuti, ko je uspešno odbil nevaren strel Črnica. Slednji je minuto pozneje vendarle našel žogi pot v mrežo in popeljal svojo ekipo v več kot zasluženo vodstvo. 23-letni Štajerec je dosegel že šesti prvenstveni gol in je najboljši strelec svoje ekipe v sezoni. V naslednjih minutah so domači še nekajkrat zapretili, najnevarneje v 58. minuti, ko je s petih metrov streljal Slobodan Vuk, a je znova odlično posredoval izjemno razpoloženi Sorčan: ”V drugem polčasu smo dvignili ritem igre in igrali veliko bolj proti nasprotnikovemu golu. Z večjo dinamiko v igri smo si začeli pripravljati priložnosti in bili nagrajeni z golom. Morali bi zadeti na 2:0 in potem bi bilo že konec tekme,” je zamujene priložnosti obžaloval domžalski trener, ki je v 59. minuti doživel hladen tuš. Po napaki v domači obrambi je z natančnim strelom izid izenačil Jan Humar: ”Gol smo dobili iz edine pol priložnosti, ki jo je imela Gorica v drugem polčasu. Na žalost se to zgodi, ko ne izkoristiš odlične priložnosti in potrdiš vodstva.”

Matic ČrnicPo izenačenju so domači potrebovali nekaj minut, da so se zbrali. Potem so znova prevzeli pobudo in krenili po vse tri točke. Dvakrat je iz bližine poizkušal Dejan Trajkovski, za kaj več pa je rumenim zmanjkalo časa in ostalo je pri delitvi točk: ”Vesel sem, da smo popravili odnos. Bili smo požrtvovalni, veliko tekli in se borili na vso moč. Ustvarili smo si priložnosti, ki jih žal nismo izkoristili. To so Domžale, ki si jih želimo. Ne glede na to, da nismo zmagali, smo se vrnili na pravo pot,” je prepričan 33-letni strateg, ki se je moral že drugič zapored spopasti z ekipo, ki se je osredotočila na obrambo in na priložnosti čakala iz protinapadov: ”Veseli me, da smo postali ekipa, ki dominira na igrišču. Nasprotniki se nam morajo, vsaj na večini tekem, podrejati. Na drugi strani moramo biti veliko bolj neizprosni, ubijalski. Ko se nam ponudi priložnost za 2:0, jo moramo nujno izkoristiti in zaključiti tekmo. Potem se lahko le še gosposko braniš in osvojiš vse tri točke. Če ne dosežeš gola, vseskozi visiš in si odvisen od vsakega odboja. Vsaka nepozornost te lahko stane. Žal mi je točk, ni pa mi žal tekme, ker smo jo odigrali dobro.”

Domžalčani so ohranili dve točki prednosti pred četrto Gorico in sedem pred petim Zavrčem, ki bo naslednji tekmec Domžalčanov. Slednji v tamkajšnjem Športnem parku še niso uspeli zmagati: ”V Zavrču ne bo nič težje kot v Novem mestu ali danes. Tekma kot tekma. Morali se bomo tepsti in pokazati veliko želje, tako kot danes. Če bomo moški v dvobojih, bomo odnesli vse tri točke tudi iz Zavrča. Če bo odnos pravi, bomo dobivali tudi točke,” je odločen Elsner, ki bo imel za pripravo na tekmo nekaj manj časa, saj bodo rumeni ob slovensko-hrvaški meji gostovali že v petek ob 19:00.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

Oglasno sporočilo