Žulj tedna Občine Kamnik (5.4.2016)

0
2202
Ker je informacija osnova vsake komunikacije in vsaka komunikacija osnova odnosa med Občino, kot institucijo, ter občankami in občani, stremimo k še boljši in bolj kvalitetni dvosmerni komunikaciji. Le-ta je ključna in le s pravim pristopom lahko skupaj delamo dobro za našo in Vašo lokalno skupnost.

Z rubriko Vprašajte nas se občanke in občani vsakodnevno obračate na nas z mnogimi vprašanji in pobudami. Ravno zaradi tega dejstva smo se odločili, da nekatera vprašanja, ki bi morda zadevala širšo javnost, izpostavimo in v novi tedenski rubriki rešujemo Vaš “Žulj tedna“. Vsak torek bomo problem, ki zajema širšo javnost, tudi objavili in nanj javno odgovorili.

Vprašanje

Občanko zanima koliko je bilo zbranih odpadkov na spomladanskih čistilnih akcijah?

Odgovor občinske uprave

Konec minulega tedna je na območju občine Kamnik potekalo 15 čistilnih akcij, ki so jih organizirale krajevne skupnosti, šole, vrtci, športna in turistična društva.

V vseh dosedanjih čistilnih akcijah, nekatere so bile namreč organizirane že v mesecu marcu, je bilo zbranih približno 16 ton različnih odpadkov. Največ je kosovnih odpadkov, okoli 10 ton, ostalo pa so komunalni odpadki, odpadna azbestna kritina in odpadna embalaža.

Zadnjo soboto v maju pa bo Rekreacijsko društvo Rigelj organiziralo še čistilno akcijo na Veliki planini.

Oglasno sporočilo