Izjemen uspeh kamniških lokostrelcev

0
2170

Tekmovanje za svetovno rang lestvico

Kamnik, 24. aprila – Na dvodnevnem Veronikinem pokalu je po zaslugi kaniških lokostrelcev premočno slavila Slovenija. Naši fantje in dekleta so bili na tekmi za svetovno rang lestvico kar naprej na zmagovalnih stopničkah. Med 160 udeleženci iz 10 držav so na sijajno organizirani tekmi, ki je bila v celoti sad prostovoljnega dela,a slavili tako ekipno kot posamično.
Kamnik je ta konec tedna dihal v lokostrelskem ritmu, saj se je na mekinjskem strelišču odvijal Veronikin pokal. Mladi lokostrelci z vsega sveta, ki streljajo z ukrivljenimi in sestavljenimi loki, so zavzeli odlično pripravljeno strelišče. Zanj se je več dni trudila velika skupina prostovoljcev, zlasti staršev – članov LK Kamnik. Celotno organizacijo so uredili do te mere, da so ob zaključku tekme strani udeležencev, trenerjev in sodnikov želi same pohvale, saj je vse potekalo brezhibno, nam je povedal predsednik LK Kamnik Gregor Končan.
Navidezno slabo vreme je bilo za strelce naravnost idealno in v danih razmerah so se najbolje odrezali Slovenci. Da je bila Slovenija najboljša tako posamično kot ekipno, pa imajo največje zasluge ravno domači lokostrelci. Med njimi lahko posebej izpostavimo Dena Habjana, Gašperja Štrajharja in Klemna Štrajharja, ki so nas s svojimi izjemnimi uspehi že kar malo razvadili.
Karolina Vrtačnik
Foto: Tina Tonin

veronikin_pokal_2016 (1) veronikin_pokal_2016 (3) veronikin_pokal_2016 (4)

Oglasno sporočilo