Pogled iz občinske klopi Občine Domžale: Kuhna na plac

0
2940

Prav prijetno sem bil presenečen nad ponudbo, sploh pa obiskom tržnice ob prvi organizaciji Kuhne na plac v Domžalah. Tržnica kot taka se je že zelo uveljavila, ne samo v Domžalah ampak tudi širše, saj jo obiskuje vse več ljudi tudi iz sosednjih občin.
Vsem tistim, ki ste bili na prvem dogodku je jasno, da je bila gneča velika in da je obisk presegel pričakovanja. To se je dobro videlo tudi po tem, ko je nekaterim gostincem že po eni uri začelo zmanjkovati hrane. Torej, jasno je, da je ta prireditev padla na plodna tla in upam, da se bo ohranila in nadgradila.
Žal pa spet ne moremo mimo problemov. Konkreten problem je, hočeš nočeš, vedno večji. In to je prostor, oziroma pomanjkanje urejenega prostora. Biti moraš pravi umetnik, da se z avtom uspešno izogneš vsem pastem, ki jih ponuja parkirišče na ploščadi ob “Vele” oziroma Tušu v centru Domžal.
Občina je nekaj poskušala urediti tako, da so postavili stebričke, pa vendar bi bilo potrebno storiti veliko več. Na žalost smo se vsi vdali, da tam pač imamo makadam z luknjami, prahom in neurejenim prometom. In tako v resnici tudi je. Pa vendar se mi zdi nemogoče, da se z lastniki ni možno dogovoriti o ureditvi tega prostora.
Če ne uredimo, kaj nas čaka? Še eno leto makadama? Tri mogoče? Deset ali več let? No, to ni tako nemogoče. Zgodba je stara že več kot 25 let. Bomo čakali še nadaljnjih 25 let, da pridemo do rešitve? Zaradi občank in občanov, tržnice in ne nazadnje izgleda samega mesta v katerem živimo si zaslužimo, da se ta problem končno reši.
Kakorkoli že, Kuhna na plac je uspela in vesel sem tudi zato, ker takšni dogodki krepijo identiteto mesta.

Uroš Breznik, SD, občinski svetnik

Uros Breznik_120px

Oglasno sporočilo