Mladi calcitovci sijajni drugi

0
2758

Na finalnem turnirju v mini odbojki so v dvorani OŠ Stranje najmlajši odbojkarji Calcita Volleyballa še enkrat več v letošnji sezoni prikazali odlično igro in šele po izredno dramatičnem tretjem nizu v tekmi za prvo mesto morali priznati premoč ekipe KekoOprema Žužemberk z 2:1 (-7, 14, 25). V polfinalu so z 2:1 (18, -16, 23) premagali Braslovčane, ki so bili na koncu tretji, četrto mesto je osvojil Salonit Anhovo.

Prva polfinalna tekma je potekala med ekipama Braslovč in domačinom turnirja Calcitom Volleyballom. Pri obeh ekipah je bilo videti začetno nervozo, predvsem pa veliko željo po uspehu, tako da je bilo kar nekaj lastnih napak na obeh straneh. Predvsem ekipa iz Braslovč je igrala vrhunsko obrambo, kjer so tudi še tako močne udarce Okorna pretvorili v svojo korist. Do izida 14:14 sta bili ekipi še izenačeni, nato pa se je tehtnica nagnila na stran Kamničanov, ki so prvi niz dobili z rezultatom 25:18. Drugi niz sta obe ekipi začeli v svojih slabših postavah, do rezultata 10:10 sta bili ekipi še izenačeni, nato pa je ekipa iz Braslovč naredila manj lastnih napak in zmagala s 25:16.

O prvem finalistu je odločal tretji niz, ki sta ga obe ekipi začeli v svojih najmočnejših postavah. Za Kamničane so tako začeli Okorn, Blaževič in Frece, ki so v preveliki želji pregoreli. Vodili so še s 3:1, nato pa so Braslovčani na krilih nezaustavljivega Marolta pobegnili na skorajda neulovljivo prednost 16:7. Trener Kamničanov Jure Sitar je porabil oba polminutna odmora, še naprej pa je zaupal igralcem na igrišču, ki so mu vrnili z odlično vrnitvijo v tekmo. Domači odbojkarji so se končno razigrali, ulovili nekaj težkih žog, predvsem pa je Okorn začel zaključevati napade in pri izidu 19:19 je bil izid že izenačen. Do 21:21 sta bili ekipi še skupaj, potem pa so calcitovci povedli 24:21, izkoristil pa so šele svojo tretjo zaključno žogo in se tako veselili uvrstitve v veliki finale. Braslovčam je ostala še tekma za 3. mesto.

Druga polfinalna tekma je potekala med ekipama Salonit Anhovo in KekoOprema Žužemberk. Tudi na tej tekmi sta ekipi dvoboj začeli v svojih najmočnejših postavah. Vseskozi so imeli rahlo prednost igralci iz Žužemberka, ki so na koncu po zaslugi Hrovata tudi osvojili niz z rezultatom 27:25. Drugi niz sta obe ekipi igrali s slabšima postavama, vseskozi so narekovali ritem igralci iz Žužemberka, ki so bili v končnici tudi bolj zbrani, ta niz zmagali s 25:18 in se uvrstili v veliki finale.

Tekma za tretje mesto je potekala med ekipa iz Salonita in Braslovčami. Braslovče so začeli prvi niz v svoji prvi postavi, na drugi strani pa se je trenerka Salonita odločila, da bo na parket postavila svojo drugo postavo. Tako je bil ta niz bolj enosmerni promet za Braslovče, ki so ga dobile z rezultatom 25:7. V drugem nizu so s svojo močnejšo postavo igrali Kanalci, vendar so jim bili do izida 16:15 Braslovčani tesno za petami, nato pa so osvojili le še tri točke. O tretjem mestu je odločal tretji niz, ki sta ga obe ekipi odigrali v najmočnejših postavah. Dvoboj je bil poln lepih potez, odlične igre v polju, predvsem pa z malo napak. Vseskozi so bili v rahli prednosti za točko ali dve igralci iz Braslovč, ki so v končnici niza zaigrali bolj preudarno in z manj napakami ter se z izidom 25:18 veselili tretjega mesta v državnem prvenstvu.

Na vrsti je bil le še veliki finale, kjer sta se za naslov državnega prvaka udarili ekipi iz Žužemberka in Kamnika. Prvi niz so Kamničani začeli v svoji najmočnejši postavi, ekipa iz Žužemberka pa je finalni obračun začela s svojo slabšo postavo. Tako so Kamničani prvi niz gladko dobili z rezultatom 25:7 in v tem nizu je dal trener Sitar priložnost tudi še drugim igralcem Calcita Volleyballa. Čeprav je v drugem nizu igrala slabša postava domačinov, so Kamničani igrali dobro, vendar so imeli težave z realizacijo v napadu, saj igralcem Žužemberka žoga ni in ni padla na tla. Tudi v tem nizu so pri Kamničanih zopet dobili priložnost igralci iz klopi, niz pa so osvojili igrali iz Žužemberka z rezultatom 25:14.

O naslovu državnih prvakov je tako odločal tretji niz. Kamničani so ga igrali z Okornom, Blaževičem in Frecetom. Žužemberčani so predvsem po zaslugi res izjemnega Hrovata osvajali točko za točko. Do rezultata 16:12 za Žužemberk so bili Kamničani v krču in predvsem spet pregoreli v preveliki želji, toda podobno kot proti Braslovčam jim je uspela velika vrnitev. Pri izidu 25:24 so prišli celo do zaključne žoge za končno zmago, žal pa sta dve sumljivi sodniški odločitvi, kjer so bili domačini morda celo oškodovani za naslov državnega prvaka, prvo mesto osvojili gostje iz Žužemberka. Že drugič zaporedoma.

»Prav vse ekipe si zaslužijo pohvale za odlične igre. Žal se nam v finalu ni izšlo, je že tako, da se je motiti človeško in treba je priznati premoč nasprotniku,« je še po enem odličnem rezultatu svojih varovancev dejal Jure Sitar.

Za Calcit Volleyball so na finalnem turnirju igrali: Miha Okorn, Luka Blaževič, Gregor Frece, Enej Sladič, Domen Stele, Marcel Kotnik, Jakob Drolc, Miha Škrinjarič, Nace Jeglič, Gašper Babnik in Jaka Albič.

Izidi finalnega turnirja:

Calcit Volleyball : ŠD Braslovče mini 2:1 (25:18, 16:25, 25:23)
polfinale Salonit Anhovo : KEKOOprema Žužemberk 0:2 (25:27, 18:25)
za 3. mesto ŠD Braslovče mini : Salonit Anhovo 2:1 (25:07, 18:25, 25:18)
finale Calcit Volleyball : KEKOOprema Žužemberk 1:2 (25:07, 14:25, 25:27)

 

Miha Štamcar

Oglasno sporočilo