Občina Kamnik je prejela naziv »Prostovoljstvu prijazno mesto«

0
2548
Prostovoljstvo je najbolj živo tam, kjer je za vlaganje in spodbujanje k aktivni participaciji na lokalnem nivoju največ posluha. Ne glede na bogastvo posamezne družbe, je za njen razvoj in skupno dobrobit pomembna pripravljenost prebivalcev za sodelovanje v skupno dobro. Pripravljenost prebivalcev za prostovoljsko delo je znak vključujoče, povezane, zdrave družbe.

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, že več kot dvajset let spodbuja razvoj prostovoljstva v Sloveniji. Pri tem je izjemnega pomena odnos občin do prostovoljskih organizacij in prostovoljcev.

prostovoljstvo kamnik1

S podelitvijo naziva »Prostovoljstvu prijazno mesto« so izpostavili občine, ki po mnenju Slovenske filantropije in članic Slovenske mreže prostovoljskih organizacij prepoznavajo pomen prostovoljskega dela občanov za življenje v njihovi skupnosti, cenijo njihovo delo, podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del občinskih sredstev za razvoj prostovoljstva v svoji občini.

Letošnje leto je naziv »Prostovoljstvu prijazno mesto« poleg občine Kamnik prejelo še14 občin, ki zgledno podpirajo prostovoljce in prostovoljske organizacije, naziv»Junaki našega časa« je prejelo 13 šol, ki razvijajo inovativne prostovoljske programe učencev, poleg tega pa so naziv »Naj prostovoljec, zaposlen v javni upravi«prejeli še zaposleni, ki so se posebej izkazali kot prostovoljci ali organizatorji prostovoljskih aktivnosti v javni upravi.

Podelitev priznanj in nazivov se bo odvijala v okviru Slovesnega dneva prostovoljstva in Nacionalnega tedna prostovoljstva v četrtek, 19. maja 2016, ob 14. uri v dvorani Konjičanka v Slovenskih Konjicah.

Delno povzeto po: Slovenska filantropija

Oglasno sporočilo