Občina Domžale tudi letos del Maratona Franja

0
3891
Vztrajno se približuje Maraton Franja BTC City, katere velik del bo letos potekal tudi v domžalski občini. Včeraj je v Spodnji etaži Emporiuma v Ljubljani potekala novinarska konferenca, ki jo je povezovala Valova športna novinarka Uršula Majcen in na kateri so bili predstavljeni ključni kamenčki v mozaiku največjega kolesarskega praznika v Sloveniji.
franja (2)
Pet kolesarskih preizkušenj se bo zvrstilo v treh dneh od 10. do 12. junija. Maraton Franja združuje več kot 7.000 kolesarjev, ljubiteljev kolesarstva, rekreativce, zagrizene športnike kot tudi naše najmlajše. Novica dneva je bila vsekakor oživitev proizvodnje Rogovih koles v Sloveniji, za katero sta se zavzeli družbi Gorenje in BTC.
Tradicionalni kolesarski festival Maraton Franja bo tudi letos potekal v občini Domžale. Junija bodo Domžale gostile kar dva velika kolesarska dogodka v okviru Maratona Franje BTC CITY, Vožnja na čas Ljubljana-Domžale-Ljubljana (22 km/44 km) v petek, 10. junija 2016, dan kasneje pa še Hoferjev Družinsko šolski maraton (25 km).
franja (3)
»Občina Domžale ima dva nogometna in dva košarkaška prvoligaša, imamo vrhunske biatlonce in skakalce, pa smo si rekli, zakaj ne bi bili del prve lige tudi v kolesarskem športu. Lani smo v Domžalah prvič izpeljali Kronometer Ljubljana-Domžale-Ljubljana, naše mestno jedro je bilo pol dneva zaprto in ljudem je bilo to všeč. Še več, predlagali so, da bi moralo biti vedno tako. Letos zgodbo nadgrajujemo z družinsko šolskim maratonom. Naj vas ob tem povabim tudi v našo lepo občino, saj bo 26. junija potekalo tudi Državno prvenstvo za mladinske in članske kolesarske kategorije fantov in deklet. Spoznali boste ihansko gričevje, kjer sem odraščal, danes pa le še stanujem,« je visoke goste in zbrane na konferenci nagovoril domžalski župan, Toni Dragar. Organizatorjem se je še zahvalil, ker so Domžale postale del družine Maratona Franja.
Po napovedih prirediteljev bo udeležba ob lepem vremenu presegla 8.000 registriranih tekmovalcev, kar bi bil nov rekord največje kolesarske rekreativne prireditve, ki bo letos praznovala 35. rojstni dan. Na novinarski konferenci je bilo prisotnih vseh 11 udeležencev, ki so prevozili vse maratone Franja.
franja (4)
Posebno presenečenje sta pripravila predsednika uprav Gorenja in BTC, Franjo Bobinac in Jože Mermal, ki sta podpisala pismo o nameri, s katerim sta napovedala oživitev proizvodnje koles pod znamko Rog v Sloveniji. »V Gorenju imamo ustrezno znanje in izkušnje, ki jih lahko izkoristimo, da damo nov zagon in vrnemo ponos eni izmed legendarnih slovenskih blagovnih znamk. Prepoznali smo naraščajoč trend tako pri množičnosti in priljubljenosti kolesarstva kot na področju e-koles in se odločili pridobiti blagovno znamko, ki ima na tem področju velik potencial za ponovno rast,« je dejal Franjo Bobinac, predsednik uprave Gorenja.

Vir: Občina Domžale
Oglasno sporočilo