Slovenija je dobila novo stranko Lista Marjana Šarca – NAPREJ KAMNIK.

0
4725
Vir: Lista Marjana Šarca – NAPREJ KAMNIK; 31.maj 2014

Ob večinski podpori vseh prisotnih podpornic in podpornikov Marjana Šarca so v imenovanju potrdili najprej Delovno predsedstvo, ki ga sestavljajo predsednik Igor Žavbi, članici Eva Cocej in Lara Jemec.

Igor Žavbi se je zahvalil za zaupanje in v imenu vseh treh obljubil, da bodo zaupanje upravičili z dobrim delom.

Nato so ustanovni člani soglasno potrdili še Kvalifikacijsko komisijo (Edvard Prelec, Karla Urh, Marko Šarec). Marko Šarec je podal poročilo o prisotnosti 97-ih ustanovnih članov.

V Volilno komisijo so bili potrjeni Jure Jemec, Tomaž Lukan, Brane Kralj. Tako so bila delovna telesa imenovana.

Igor Žavbi je vsem prisotnim obrazložil ustanovni statut Liste Marjana Šarca – NAPREJ KAMNIK, nato so bili potrjeni še Nadzorni odbor (Alenka Jevšnik, Božo Pilej, Peter Romšak) ter Izvršni odbor (Eva Cocej, Jože Arko, Urška Vrankar).

Na koncu so večinsko potrdili tudi predsednika Liste Marjana Šarca – NAPREJ KAMNIK, ki je tudi predlagatelj in ustanovitelj in sicer Marjana Šarca ter podpredsednico Laro Jemec in podpredsednika Igorja Žavbija.

Razprave o statutu ni bilo, ker so ustanovni člani stranke statut potrdili večinsko.

Marjan Šarec, pobudnik in ustanovitelj ter predsednik liste Listo Marjana Šarca – NAPREJ KAMNIK, se je zahvalil vsem podpornicam in podpornikom ter izrazil veselje , da se je ob tej priložnosti zbralo toliko ljudi, ki dobro mislijo in želijo vse najboljše za občino Kamnik. Dotaknil se je prehojene poti zadnjih štirih let njegovega županskega mandata, ki so se ji – po njegovih besedah nekateri pridružili že od začetka, nekateri malo kasneje. Iskreno je povedal, da je svojo pot županovanja začel z željo, da sestavi močno koalicijo, vendar se je obrnilo drugače. Tako je moral sestavljati koalicijo iz 17 strank za 15 glasov:

  • » V tem procesu je bilo precej nerodnosti, nasprotovanj, nesoglasij, vendar smo kljub temu lahko speljali veliko dobrih projektov.
  • Pomembne so stvari, ki jih nisem obljubil, pa smo jih vseeno naredili. Obljubljal nisem zato – kot sem priznal takoj na začetku – ker nisem poznal občinske politike, pa tudi zato, ker sem vedel, da so pred nami težki časi in nisem želel dajati praznih obljub – to je bila moja zavestna odločitev. Raje sem pristopil do ljudi, jim prisluhnil in s svojo ekipo korak za korakom udejanjal kar so mi zaupali, da je potrebno storiti.
  • Ni nam bilo dano, da bi na novo začeli s svojimi projekti, saj smo morali dokončati že začete projekte – predvsem osnovnošolstvo v občini Kamnik. Tako je osnovna šola Toma Brejca, ki smo jo slavnostno otvorili v tem tednu, postala krona naših prizadevanj. Z direktorjem Občinske uprave Ivanom Kendo smo se zelo trudili, da smo tako velik projekt uspešno pripeljali do konca. Tudi brez svetnic Karle Urh in Nives Matjan nam ne bi uspelo.
  • Veliko naporov je bilo potrebnih tudi , da smo projekt kanalizacije in kohezije pripeljali do točke, da se sploh lahko poteguje za evropska sredstva, ko bodo na voljo.
  • Nismo pozabili na davindavjset krajevnih skupnosti, kjer smo marsikje naleteli na projekte, ki so čakali na realizacijo celo 10 let.
  • Tudi na področju turizma so se v teh štirih letih dogodili večji premiki in občina Kamnik nase opozarja z vedno več novimi zanimivimi projekti na področju turizma, kjer veliko vlogo odigrava Urška Kolar, direktorica Zavoda za turizem in šport Kamnik.
  • Glede na razmere in politično situacijo v državi, smo dejansko naredili veliko. Vendar nismo gledali le na gole projekte in velike objekte. Imeli smo posluh za človeka in mu omogočili dostojno življenje – dali smo mu priložnost, da dvigne kakovost svojega bivanja. Kakovost bivanja pa niso le beton in velikopotezni projekti. Veliko pomeni že, če otrokom omogočiš, da se igrajo v naravi, na urejenih igriščih, zasajajo zeliščne vrtičke, da se občani in občanke, lahko dnevno rekreirajo na odprtem kardio-fitnesu v čudovitem Kršmančevem parku ter mladi na uličnem fitnesu ob reki. Te majhne stvari tvorijo celoto in vsem nam dvigujejo kakovost bivanja v naši občini.

Danes voditi občino ni lahko – delo je zahtevno in predvsem odgovorno, ker jo hočemo in smo jo vodili pošteno. Vedno smo se ozirali na delo ter se koncentrirali na projekte in ne na politiko. Bili smo priča vstajam, turbulentnim časom. Konec leta 2010 smo ob mojem prihodu na Občino Kamnik že naredili prve spremembe, ki so jih zahtevali protestniki na vstajah – v svoje delo smo uvedli javno, pošteno in odgovorno politiko. Politika je namreč prostor enako mislečih ljudi, ki se sprašujejo le kaj bodo lahko dobrega naredili skupaj.

Ob tej priložnosti vam povem, da bom kandidiral za župana – vendar ne sam, temveč z Listo Marjana Šarca NAPREJ KAMNIK v katero združujemo tako ali drugače misleče.

Za naprej vemo, da bodo politični programi lokalnih in državnih volitev obsežni – jaz ne bom veliko obljubljal. Obljubim pa lahko, da se bomo trudili uresničiti tiste projekte, ki smo jih zastavili:

Osnovna šola Frana Albrehta in športna dvorana si želita drugačne podobe, ustanovili smo sklad za nov bazen in projekt nameravamo pripeljati do konca. Prav tako se bomo osredotočali na trajnostni turizem.

DA SE! S PRAVIMI LJUDMI. Vsi, ki ste tu, ste me vprašali kaj lahko prispevate za dobrobit Kamnika. Želite delovati. Nihče me ni vprašal kaj lahko pridobi za sebe. To me neizmerno veseli.

Jeseni boste nekateri lahko kandidirali v Občinski Svet, kjer bo imela naša lista 29 kandidatov – ljudi, ki bodo gledali kaj je dobro za skupnost, za sočloveka in za prihodnost. Delo z dosedanjim Občinskim Svetom je bilo nemogoče, utrudljivo in premalo učinkovito.

Zato smo tukaj, da bomo šli na županske volitve in na volitve za občinski svet s tako ekipo, ki bo na sejah Občinskega Sveta govorila argumentirano in preudarno, da bo tak Občinski Svet spet dobil veljavo in pričakovano učinkovitost.

Truditi se moramo, da bo politika ponovno dobila ugled v družbi – to pa lahko dosežemo le z delom!

Nikogar ne bomo pozabili, nikogar izločili – ne glede na raso, veroizpoved, prepričanja. Mi smo tisti, ki smo to sposobni uresničiti. Cenimo tisto, kar lahko ponudi posameznik, saj ima vsak človek svoje znanje, izkušnje, poklic in če bomo to znali združit, gremo lahko naprej.

Upam, da ste v mojih besedah začutili duha sodelovanja, duha volje ter današnjega časa. Prav zato smo listo poimenovali NAPREJ KAMNIK, saj verjamemo, da če se bomo ozirali nazaj, ne bomo nikamor prišli. Le naprej – ni vse zaman in vse brezupno. Vi ste dokaz, da to ni tako. Hvala za vašo voljo do dela. Jeseni je naš čas,« je svoj govor zaključil aktualni župan Kamnika Marjan Šarec.

Ob zadnji točki razno je Igor Žavbi pozval prisotne h komentarjem. Eden izmed odzivov:

» Ko sem komunicirala s številnimi mladimi, sem uvidela da ima župan Marjan Šarec veliko podporo mladih, to pa pomeni, da je Marjan Šarec župan prihodnosti. To pomeni, da nam bo skupaj uspelo stopiti NAPREJ. Upam, da bo šlo vse gladko, da z njim realiziramo skupne projekte za boljšo prihodnost in naredimo Kamnik kot uspešen vzgled celotni Sloveniji.«

​​​​​​​​Manica Irt

​predstavnica za stike z javnostmi
​za Listo Marjana Šarca – NAPREJ KAMNIK

Oglasno sporočilo