Kronika na območju Policijske postaje Domžale (30.5. – 5.6.2016)

0
2866

30.5.2016
Poskus vloma v osebni avtomobil v studencu pri Domžalah
Policisti so bili s strani oškodovanke obveščeni, da ji je bilo vlomljeno v njen osebni avtomobil. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja kaznivega dejanja ugotovili, da je neznani storilec poskušal priti v notranjost osebnega avtomobila, vendar mu iz neznanega razloga top ni uspelo. Policisti v zvezi tega še zbirajo obvestila.

30.5.2016
Poskus vloma v prostore Teniškega kluba Mengeš
Policisti so bili s strani odgovorne osebe obveščeni, da jim je bilo vlomljeno v brunarico last Teniškega kluba Mengeš. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja kaznivega dejanja ugotovili, da je neznani storilec poskušal priti v notranjost prostorov teniškega kluba, vendar mu to ni uspelo zaradi sprožitve alarma. Policisti v zvezi tega še zbirajo obvestila.

31.5.2016
Tatvina bika v Sp.Tuštanju pri Moravčah
Policisti so bili s strani oškodovanca obveščeni o tatvini bika. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz odprtega hleva odtujil 200 kg težkega bika. Policisti v zvezi tega še zbirajo obvestila.

31.5.2016
Najden denar v reži bankomata NLB Domžale
Policisti so bili s strani uslužbencev banke obveščeni, da je bil v reži bankomata najden bankovec za 10 EUR. Dejanski lastnik navedenih 10 EUR se naj zglasi na PP, kjer bo prevzel denar.

31.5.2016
Prometna nesreča v Domžalah, vožnja pod vplivom alkohola in zaseg vozila
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči med dvema osebnima avtomobiloma v Domžalah. Na kraju prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je do trčenja prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom povzročitelja. Ker je povzročitelj vozil osebno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja mu je bilo le to na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo. Prav tako pa je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola. Zoper povzročitelja pa bodo na pristojno okrajno sodišče zaradi več kršitev cestno prometnih prekrškov podali obdolžilni predlog.

1.6.2016
Vlom v gostinski lokal v Mengšu
Policisti so bili s strani oškodovanke obveščeni o vlomu v gostinskem lokalu v Mengšu. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec odtujil televizijo. Policisti v zvezi tatvine še zbirajo obvestila.

4.6.2016
Vlom v stanovanjsko hišo v Mengšu
Policisti so bili s strani občanke obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Mengšu. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec odtujil zlatnino. Policisti v zvezi tatvine še zbirajo obvestila.

5.6.2016
Vlom v stanovanjsko hišo na Pšati pri Domžalah
Policisti so bili s strani oškodovanca obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Pšati pri Domžalah. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec odtujil zlatnino in denar. Policisti v zvezi tatvine še zbirajo obvestila.

2 x zaseg prepovedane droge
Policisti so imeli na območju upravne enote Domžale v postopku dva občana, katerima so med postopkom zasegli manjšo količino prepovedane droge. Zaradi kršitev določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami bodo policisti zoper navedena storilca uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj » VLOMOV «. V zvezi tega policisti naprošajo vse, da v primeru pojava ali koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh dejanj sporočijo na Policijsko postajo Domžale, telefonska številka 01-724-65-80, na brezplačno številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številka 080-1200.

Oglasno sporočilo