Krkočeva in Kosovelj bronasta v Podbrdu

0
2569

Lucija Krkoč in Mitja Kosovelj, dobitnika bronastih medalj na svetovnem prvenstvu v gorskem maratonu v Podbrdu, ženska ekipa srebrna, moška pa je zasedla 4. mesto, odlični tudi najmlajši tekači KGT Papež.
.
475N_Podbrdo2016SP_002-001.

Lucija Krkoč in Mitja Kosovelj sta na svetovnem prvenstvu v gorskem maratonu v Podbrdu osvojila bronasti medalji. Zmagovalca na 42 km težki preizkušnji  z 2800 m vzponov in spustov sta bila Italijan Alessandro Rambaldini (3:44:52) in Britanka Annie Conway (4:29:01). Ženska ekipa v postavi Krkoč, Bratina, Radinja, Jaklič in Čufer je dosegla odlično 2. mesto, moška pa četrto.

Najmlajši pa so tekli na na mini GM40 in spet dosegli odlične rezultate:
M1/Z1: 1. Maša Viriant, 8. Viki Dolinšek, 10. Lara Potokar, 5. Nik Romšak;
M2/Z2: 1. Aleš Prelovšek, 6. Aleš Auerspreger, 12. Žan Grčar; 3. Tjaša Uršič;
M3/Z3: 1. Rok Sušnik, 3. Nejc Uršič, 5. Rok Podbregar, 4. Hana Dobovšek.

Dušan Papež, član Združenja za gorske teke pri AZS, je kot vodja slovenske reprezentance po tekmi nadvse zadovoljen povedal: »Tako visok uspeh slovenskih reprezentantov pomeni zagotovo največji skupni uspeh v gorskem maratonu. Vesel sem, da so uspeh doprinesli tudi člani KGT Papež: Mitja Kosovelj  kot nosilec medalje ter Bregar, Zupančič ter Čuferjeva. Kot organizator tekem moram pohvaliti tudi izjemno organizacijo tako zahtevne prireditve. Ponosen pa sem tudi na odlične uspehe mladih tekačev KGT Papež in na vse ostale, ki so premagali 42 km (Potočnik, Teraž, Kramar), Jure Grmšek pa celo 100 km. Tako je Slovenija je ob svoji 25-letnici dobila darilo športnikov, na katerega smo lahko ponosni prav vsi.«

Mira  Papež

Oglasno sporočilo