Osvojiti moramo še veliko točk

0
2234
Nogometaši Domžal nadaljujejo z odličnimi igrami v letošnji sezoni. Vrhunske predstave z evropskih tekem so prenesli tudi v domače prvenstvo, kjer so drugič zapored slavili z 2:0. Po velenjskemu Rudarju so bili rumeni premočni še za Luko Koper, ki je bila ob Kamniški Bistrici brez možnosti za uspeh. Dvakratni prvaki so se s tretjo prvenstveno zmago povzpeli na sam vrh lestvice, kjer imajo pred drugo Olimpijo, ki je odigrala tekmo manj, točko prednosti.
Veselje
Domačini so od prvega piska sodnika Mirana Bukovca narekovali ritem igre in stisnili Koprčane na svojo polovico. Z agresivno, kombinatorno in domiselno igro so si pripravili nekaj zrelih priložnosti za vodstvo, a je izid do odmora ostal nespremenjen: ”Celoten prvi polčas mi je bil všeč. Prisotna je bila ogromna želja, veliko energije in tudi način igre je bil zelo dober. Bili smo dominantni, imeli visoko posest žoge, vseskozi smo bili na njihovi polovici in imeli priložnosti. Na koncu nam je zmanjkalo malo učinkovitosti, saj smo si zagotovo zaslužili vodstvo že po prvem delu igre,” zadovoljstva nad predstavo svojih varovancev v prvem polčasu ni skrival trener Luka Elsner in dodal: ”Nasprotniku smo z izjemo nekaj prekinitev pustili zelo malo priložnosti. Popolnoma smo jim preprečili prehod v napad in igro ena na ena na krilu, kjer so navadno nevarni. Izjemno sem zadovoljen, saj gledam le vsebino in ta je bila dobra. Na trenutke nam je manjkalo malo več igre naprej in kakšna globinska podaja več, vendar to ni razlog za nezadovoljstvo.”

Kar Domžalčanom ni uspel v prvem delu igre, jim je že v drugi minuti nadaljevanja. Po podaji Álvara Brachija s kota je mojstrsko z voleja streljal Benjamin Morel in premagal vratarja Davida Adama:”Drugi polčas smo odprli odlično. Znova smo zadeli iz prekinitve, ki v zadnjem času delajo razliko v našo korist. Po vodstvu je bilo v polju težje igrati, saj se je nasprotnik odločil za večje tveganje. Več igralcev so imeli v sredini in Valencia nam je delal težave vse dokler nismo spremenili sistema igre. Nasprotnik je bil na trenutke nevaren, vendar smo prednost držali brez večjih pretresov. Na koncu smo izkoristili še enega od številnih protinapadov in zanesljivo zmagali. Veseli me, da so igralci, ki so vstopili, dodali kvaliteto in dvignili ritem igre. To je bil morda celo ključni faktor današnje zmage,” je drugi del tekme opisal 34-letni strateg. Za miren zaključek tekme je poskrbel Antonio Mance. Hrvaški napadalec je v 88. minuti, po imenitni podaji Slobodana Vuka, dosegel svoj prvi gol v sezoni in postavil končni izid 2:0.

Luka Elsner
Rumeni so vse tri prvenstvene zmage v letošnji sezoni dosegli z izidom 2:0: ”Z vidika želje, da ohranimo mrežo nedotaknjeno, me celotna ekipa navdušuje. Kdorkoli stopi na igrišče, je zvest temu nazoru. Imamo tudi vratarja Adnana Golubovića, ki predstavlja visoko zadnjo oviro in nam pomaga pri tistih redkih žogah, ki jih spustimo mimo zadnje linije. Ne glede na način ali sistem igre je vedno pomembno ohraniti mrežo nedotaknjeno. Če ne prejmeš gola, si zelo blizu zmage,” je kljub zelo napadalno usmerjeni taktični postavitvi, osnovnemu nazoru ostal zvest Elsner. Čeprav bo njegova ekipa najmanj do nedeljskega večera na vrhu lestvice, ostaja trdno na tleh: ”Smo na začetku prvenstva in osvojiti moramo še veliko točk. Sezono smo začeli s spremenjenim razmišljanjem. Osredotočeni smo na kvaliteto naše igre in jo poizkušamo razvijati iz tedna v teden. Zdaj imamo med tekmami dovolj časa, da na treningih nekaj naredimo. Upam, da bomo v nadaljevanju še boljši, saj imamo rezerve. Točke bomo seštevali decembra, ko bo čas za to. Sedaj pa moramo le nadaljevati z delom.”

Benjamin Morel
Prihodnjo soboto ob 20:15 se v Športnem parku Domžale obeta nov nogometni spektakel. Ne glede na rezultat jutrišnjega obračuna med ljubljansko Olimpijo in velenjskim Rudarjem se bosta ob Kamniški Bistrici udarili vodilni moštvi prvenstva: ”Za igrati bo to odlična tekma. Zopet nas čaka pravo vzdušje na prvoligaški tekmi. V uvodu sezone smo nekaj takšnih tekem že odigrali in te izkušnje nam bodo vsekakor pomagale. Zagotovo bomo zelo motivirani, hkrati pa se želimo pokazati v najboljši možni luči. Razen obračuna v Krškem, pa še to ne v celoti, smo na vseh tekmah pokazali dober, zanimiv in napadalen nogomet. Verjamem, da bo tudi proti Olimpiji tako,” o prihajajočem derbiju pravi domžalski nogometni strokovnjak.

04_horic1_kp13082016
Pred tekmo so se Domžalčani s priložnostnim darilom poslovili od Kenana Horića, ki je v začetku tedna prestopil v turški Antalyaspor.
Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić
Oglasno sporočilo