Zavrč nemočen, Lunder z “dvojčkom” igralec tekme!

0
4026
“Modri” iz Doba, ki trenutno zasedajo 2. mesto na prvenstveni lestvici 2.SNL, so z današnjo “atomsko” zmago nad Zavrčem vsaj malce zacelili “rane” z minulega pokalnega srečanja za POKAL SLOVENIJE. “Brez milosti so stresli jezo” na že tako zdesetkan NK Zavrč, ki mu nikakor ne gre vse po načrtih v letošnji sezoni. Še več, prvi udarec jim je zadal Marko Lunder, ki je mrežo Zavrča načel že v 1. minuti tekme za 1:0. Na 2:0 je v 22. minuti povišal Albert Račič. Lunder je v 41. minuti postavil rezultat polčasa 3:0.
Za nameček je bil zaradi grobe igre izključen igralec Zavrča Lonzarič, s tem pa je tudi postalo jasno, da vrnitve za Zavrč ni več.
V 2. polčasu je že v 48. minuti za 4:0 zadel Ernest Grvala, za pravi potop gostov pa so v le nekaj minutah poskrbeli Gregor Čretnik, Rok Kidrič in Domen Pele, slednji je tudi zadel za končnih 7:0.
Nogometaši Zavrča, ki so se v minuli sezoni  borili v 1. SNL so bili nemočni celotno srečanje, s tem visokim porazom katastrofalno nadaljujejo sezono v 2.SNL, saj je to njihov peti poraz, zmagali so le enkrat, ko so doma s 5:1 ugnali Nk Veržej. Z osvojenimi 3 točkami zasedajo trenutno 8. mesto na prvenstveni lestvici.
Dobljanom gre v letošnji ligaški sezoni veliko bolje, saj le-ti še ne poznajo poraza,  saj so pred današnjo visoko zmago v 5. krogu  zanesljivo v gosteh z 0:2 ugnali tudi NK Krko.
Trenutno z 12 osvojenimi točkami zasedajo 2. mesto na prvenstveni lestvici 2.SNL
Visoka zmaga je torej odlična popotnica pred obračunom in derbijem 7. kroga v Kranju, ko bodo Dobljani gostovali pri “Orlih” iz NK Triglav Kranj in sicer v nedeljo, 18.9.2016 ob 17. uri.
Čestitke za visoko in zanesljivo zmago, vratarju Maticu Čretniku pa čestitke za “clean sheet”.Vsi Za ŠAMPIONE iz Doba!

TEKST: Gregor Horvatič, PRO, Press Nk Roltek Dob
FOTO: Lado Vavpetič

6.KROG 2.SNL:
NK Roltek DOB : NK Zavrč 7:0(3:0)FT
Marko Lunder( 1′, 41′), Albert Račič (22′), Ernest Grvala (48′), Gregor Čretnik (64′), Rok Kidrič (68′) in Domen Pele (71′)

Sodniki: Matkovič Aleksandar (glavni sodnik),
Benc Uroš (1. pomočnik),
Šinkovec Bojan (2. pomočnik)
Delegat NZS: Vidmar Blaž
dob_11_9_5 dob_11_9_4 dob_11_9_3 dob_11_9_2 dob_11_9_1
Oglasno sporočilo