Mariborčani izločili Kalcer Radomlje v Pokalu Slovenije

0
2417

Kalcer Radomlje in Maribor sta se v petih dneh pomerila še drugič, tokrat v drugem krogu Pokala Slovenije. Skupno pa je bila to tudi že tretja tekma teh dveh nasprotnikov v drugem krogu pokalnega tekmovanja v štirih letih, tudi tokrat pa je napredoval Maribor, ki pa se je za zmago pošteno namučil.

Obe ekipi sta srečanje začeli v precej spremenjeni začetni enajsterici, glede na njun sobotni dvoboj. Začetek tekme je bil precej dinamičen, gledalci pa so videli lepo število zaključnih strelov. Za domače sta najprej s streli poskusila Kosec in Jakovljević. Strel prvega z glavo je varno pristal v naročju Obradovića, drugi pa je streljal čez gol. Strel na vrata Maribora je s 30 metrov sprožil tudi Balić, a je žoga preletela prečko.

Kmalu so zobe pokazali tudi vijoličasti. Zahović in Sallalich sta streljala mimo vrat Ivačiča, ki se je nato po dobre pol ure igre nekajkrat izkazal z obrambami. Tako je ubranil poskus Defendija z glavo po predložku z desne strani in žogo odbil v kot, po kotu pa je bil isti igralec še enkrat v priložnosti po strelu z glavo, a je zgrešil cilj. Pred koncem polčasa je radomeljski čuvaj mreže še dvakrat odlično ubranil poskusa Zahovića znotraj kazenskega prostora, Boharjev poskus z leve strani z roba kazenskega prostora pa je končal za golom.

V drugem polčasu so nogometaši nadaljevali z odprto igro. Balić in Jakovljević sta poskusila s streli iz razdalje, a sta bili žogi lahek plen Obradovića, na drugi strani pa je Palčič streljal čez gol. Še enkrat več pa se je v 62. minuti z refleksno obrambo izkazal Ivačič, ki je ubranil strel Zahovićaz glavo iz bližine.

Gostje so do vodilnega zadetka prišli v 74. minuti, potem ko je po levem boku prodrl Tavares in s povratno podajo v kazenski prostor zaposlil Vršiča, ki je nato z močnim strelom s 14 metrov zatresel domačo mrežo. Radomljani so nato iskali gol za izenačenje, a so vijoličasti zaprli dostop do svojih vrat. Gajićev poskus je končal v rokah Obradovića, na drugi strani pa je Tavares streljal prek vrat.

Končni rezultat je v tretji minuti sodnikovega dodatka postavil še drugi rezervist Kabha, ki je z natančnim in močnim strelom s 30 metrov žogo ob desni vratnici poslal za hrbet Ivačiča.

2. krog Pokala Slovenije
Kalcer Radomlje – Maribor 0-2 (0-0)

Gledalcev: 500
Strelca: Vršič 74., Kabha 93.
Opominjani: Stoiljković, Osmanaj; Defendi, Šuler.
Sodniki: Vojko Goričan (glavni sodnik), Janez Lunežnik, David Gabrovec (pomočnika).
Delegat: Stevo Govedarević.

Kalcer Radomlje: Ivačič, Stoiljković, Jakovljević (Gajić 72.), Zukić, Kosec, Barukčič (K), Balić, Kovjenić, Šipek, Vidmar (Osmanaj 69.), Marinšek (Avbelj 81.). Na klopi: Kruljac, Jazbec, Primc, Jugovar. Trener: Janez Žilnik.

Maribor: Obradović, Janža, Šuler, Vrhovec, Sallalich (Kabha 78.), Tavares (K), Palčič, Defendi, Bohar, Mezga (Vršič 66.), Zahović (Omoregie 90.). Na klopi: Handanović, Viler, Šme, Mertelj.Trener: Darko Milanič.

A.S.
Foto: Rok Zore 

Oglasno sporočilo