Pošten odnos in trud se vedno poplačata

0
2316

Nogometaši Domžal nadaljujejo z odličnimi predstavami pod vodstvom trenerja Simona Rožmana. Po sobotni zanesljivi zmagi proti velenjskemu Rudarju, so rumeni uspešno opravili tudi s prvo tekmo četrtfinala slovenskega pokala. Žreb jim je namenil pot v Krško, kjer dvakratni državni prvaki v zadnjih dveh sezonah niso uspeli slaviti. Na treh tekmah so osvojili le tri remije, a tokrat je bilo drugače.

Dodobra prevetrena udarna enajsterica Domžal, v kateri so v primerjavi z zadnji tekmo proti Knapom ostali le štirje nogometaši, je odločno krenila v boj s Krškim, ki je na svojem stadionu vedno neugoden tekmec. Odločen pristop in želja nogometašev po dokazovanju sta že v 14. minuti prinesla vodstvo. Po predložku Marka Alvirja so gostje žogo odbili do Luke Volariča in njihov nekdanji soigralec je z imenitni strelom s 25 metrov ometel pajčevino v zgornjem levem kotu povsem nemočnega vratarja Marka Zalokarja. Tudi v nadaljevanju Domžalčani niso popuščali in za to so bili nagrajeni v 31. minuti, ko je še drugič zadel Volarič: ”Želeli smo si hitro priti v vodstvo in to nam je uspelo. Odigrali smo zelo dober prvi polčas, v katerem smo si priigrali lepo prednost, ki smo jo v drugem polčasu le še nadzorovali. S prvo polovico našega dvoboja v četrtfinalu pokala sem popolnoma zadovoljen,” je bil po tekmi nasmejan domžalski strateg.

Drugi polčas je postregel z veliko manj razburjenja. Najlepšo priložnost je že v 47. minuti zapravil domači napadalec Filip Dangubić, ki je zadel stičišče vratnice in prečke. Na koncu je ostalo pri izidu 0:2, ki Domžalčanom ponuja izjemno izhodišče pred povratnim dvobojem, ki bo v Športnem parku Domžale v torek, 25. oktobra ob 17:15: ”Morda bo slišati klišejsko, vendar dejansko gremo iz tekme v tekmo. V tem trenutku je najpomembneje, da se dobro spočijemo in pripravimo na naslednjega tekmeca, ki je Koper. Po gostovanju na Bonifiki bomo najprej pregledali zdravstveno stanje in potem izbrali fante, ki bodo na igrišču lahko proizvajali vsebino, ki jo želimo kazati. Seveda pa si tudi pred domačimi gledalci želimo zmage,” napoveduje 33-letni nogometni strokovnjak na klopi dvakratnih državnih prvakov in dodaja: ”Časa za pripravo ni veliko. Želimo vztrajati pri svoji vsebini. Igralci, ki bodo zdravi, bodo konkurirali za nastop v Kopru. V dveh dneh se moramo spočiti in karseda najbolje pripraviti na kakovostno ekipo Kopra. Seveda pa imamo na Bonifiki tudi mi svoje načrte.”

Elvis Bratanović
25-letni Volarič, ki je še lani nosil dres Krškega, je postal že 19. igralec Nogometnega kluba Domžale, ki se je v letošnji sezoni uspel vpisati med strelce. To je dejstvo, ki potrjuje, da ima strokovno vodstvo ob Kamniški Bistrici na voljo izjemno širok kader: ”Kar obljubljamo, to tudi delamo. To pomeni, da vsi igralci dobivajo priložnosti in to predvsem zato, ker si jo tudi zaslužijo. Večkrat sem že dejal, da morda komu izmed njih delam krivico, ampak delo na treningu in minute na igrišču so vedno tiste, ki dajo odgovor. Vesel sem, da je danes na površje prišel Luka Volarič, saj se mu je vrnil pošten odnos in trud, ki ga vlaga vsak dan na treningih. Seveda pa je za zmago zaslužna celotna ekipa, ki je garala vseh devetdeset minut. Vesel sem za fante in jim iskreno čestitam za lepo zmago,” je za konec še povedal Rožman, ki je na osmih uradnih tekmah na klopi Domžal dosegel šest zmag in doživel le dva poraza.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo