Dobljani boljši tudi od Ankarana

0
2438
Nogometaši članske A ekipe Nk Roltek Dob zanesljivo ugnali neposrednega tekmeca in mu “pobegnili na +4-zaostanek za Nk Triglav le -4”
 
Derbi minulega 12. kroga v II.SNL je bil vsekakor dvoboj “Modrih” iz Doba ter Primorci iz Ankarana, ki so “dihali za ovratnik” Dobljanom z le točko zaostanka. Ambicije po zmagi so imeli gostje zelo velike, toda ostalo je le pri željah, saj so Dobljani pokazali in dokazali, kdo je gospodar v Športnem parku Dob.
Štiri zaporedne zmage so se izkazale, kot dovolj velik motivator, da jim nogometaši NK Ankaran niso bili kos. Gostje so sicer resneje zapretili v 6. minuti prvega polčasa, a je vratar Dobljanov Matic Čretnik odlično reagiral in strel obranil. Sledile so minute pritiska Dobljanov, z odličnimi streli so Alen Romih, Klemen Nemanič in Rok Kidrič preizkušali gostujočega vratarja, prav Kidrič pa je v 14. minuti domače popeljal v vodstvo z 1:0. V 24. minuti se je mreža gostov ponovno zatresla, ko je po uspešni podaji Denisa Šmigoca iz kota za 2:0 ponovno zadel Rok Kidrič. V 36. minuti so gostje preko Matije Komljenoviča znižali izid na 2:1. Le tri minute kasneje so Dobljani z uspešnim protinapadom in domiselnimi dvojnimi podajami zadeli za 3:1. Med strelce se je v 39. minuti vpisal Ernest Grvala, za asistenco pri golu pa je poskrbel Jernej Leskovar. V 2. polčasu se je tekma odvijala manj energično, obe ekipi sta si sicer priigrali nekaj priložnosti a sta mreži obeh vratarjev mirovali in izid se tako do konca srečanja ni več spremenil. Domači strateg Damijan Romih je z svojimi nogometaši vknjižil nove tri točke, ki so izjemnega pomena, saj se je
NK Roltek DOB trenutno vodilni ekipi prvenstva približal na vsega 4 točke zaostanka, “Orli” iz NK Triglav Kranj so namreč ponovno izgubili točki.
Po porazu v 11. krogu z 1:0 v Ankaranu so tokrat doma le remizirali z 0:0 proti NK Veržej.
Dobljanom torej čestitke za izjemno nogometno predstavo in zmago!
Vse aktivnosti Nk Roltek Dob lahko dnevno spremljate preko naših socialnih omrežjih Facebook in Twitter, kakor tudi preko uradne spletne strani www.nkdob.si .
 
Vsi Za ŠAMPIONE iz Doba!
 
Gregor Horvatič, Press Nk Roltek Dob
Foto: Janez Avsec, Nk Roltek Dob
 
 
12. krog II.SNL:
Nk Roltek Dob : Nk Ankaran Hrvatini 3:1(3:1) FT
Kidrič Rok(14′, 23′), Grvala Ernest(39′) ; Matija Komljenovič(36′)
Tekmo je sodil Slavko Vinčič(Maribor)
lestvica-1
dob_ankaran1 dob_ankaran2
Oglasno sporočilo