Imamo širok in kvaliteten kader; Domžale – Krško 2:1

0
2270
Nogometaši Domžal so prvi polfinalisti pokala Slovenije v letošnji sezoni. Potem, ko so na prvi tekmi v Krškem slavili z 2:0, so bili tudi pred domačimi gledalci uspešnejši od tekmeca. Obračun v Športnem parku Domžale se je končal z izidom 2:1 in rumeni so se s skupnim izidom 4:1 uvrstili med najboljše štiri ekipe v tem tekmovanju. Polfinale bo na sporedu aprila prihodnje leto, tekmeca pa bo določil žreb.
Veselje
Obe ekipi sta v tekmo krenili precej umirjeno, tako da smo prvo resnejšo priložnosti videli šele po desetih minutah igre. Takrat je bil po podaji Elvisa Bratanovića z dvanajstih metrov nenatančen Veljko Batrović. Domžalčani so v nadaljevanju stopnjevali pritisk in v 20. minuti prišli do zasluženega vodstva. Luka Volarič je po uspešnem preigravanju žogo namestil Bratanoviču, ki je s strelom v desni kot popeljal svojo ekipo v vodstvo. To je bil gol, ki je razblinil vse upe Krčanov po napredovanju: ”Zelo smo veseli napredovanja v polfinale. Tekma se je odvijala po naših načrtih, saj smo želeli prevladovati na domačem igrišču. Zvestim navijačem smo hoteli prikazati dobro vsebino in to nam je uspelo. Gol je prišel v pravem trenutku, saj smo po vodstvu še okrepili prevlado na igrišču. Igra je bila vseskozi na želeni ravni, tako da nas Krško v nobenem trenutku celotnega dvoboja ni moglo ogroziti,” je tekmo ocenil domžalski strateg Simon Rožman.

V nadaljevanju so mreže mirovale vse do 58. minute, ko je za vrhunec tekme poskrbel Žan Majer. Lenartčan, ki je s klubom pred kratkim podpisal novo triletno pogodbo, je z mojstrskim strelom s 25 metrov premagal nemočnega vratarja Marka Zalokarja. Gostje so se v nadaljevanju prebudili in pokazali željo po zadetku. Nekajkrat so nevarno zapretili domžalski obrambi, častni gol pa dosegli iz prekinitve. V 90. minuti je podajo Roka Baskere s kota izkoristil Nermin Haljeta, ki je postavil končni izid tekme 2:1. Čeprav so dvakratni prvaki, v primerjavi s prvenstvenimi obračuni, obe tekmi odigrali v močno spremenjeni zasedbi, so bili še vedno precej močnejši od Krškega: ”Vesel sem za fante, ki do sedaj pod mojim vodstvom še niso dobili toliko priložnosti za dokazovanje. S pokalnimi tekmami jih vključujemo v tekmovalni ritem in to nam dobro uspeva,” je o številnih spremembah v udarni enajsterici spregovoril Rožman, ki je že drugič v letošnjem pokalnem tekmovanju od prve minute na igrišče poslal člana mladinske ekipe, Lovra Vrandečiča: ”Nadaljujemo z vključevanjem mladih igralcev v člansko ekipo. Lovro je dobil priložnost zaradi dobrih iger v ligi prvakov za mlade ter 1. slovenski mladinski ligi. Omogočili smo mu, da se spozna s člansko ravnijo in ponujeno priložnost je korektno izkoristil.”

Simon Rožman
V zgoščenem ritmu tekem – Domžalčane že v soboto čaka gostovanje pri ljubljanski Olimpiji – so rotacije v kadru neizbežne: ”Po kondicijski plati je tekmovalni ritem skregan z logiko, saj vsak igralec potrebuje določen čas za regeneracijo. Ker tega ni, smo bili prisiljeni narediti nekaj sprememb. Imamo širok in kvaliteten kader, ki nam omogoča, da vsi igralci dobijo svojo priložnost. Vsak izmed njih je ponujene minute dobro izkoristil in zaradi tega smo veseli in ponosni,” je pojasnil Rožman. Domžalčani so vse misli že usmerili v prvenstvo in na sobotni dvoboj z državnimi prvaki Slovenije, ki so tudi v letošnji sezoni v vrhu prvenstvene lestvice: ”Za nas ni derbijev oziroma velikih ali malih tekem, ampak le vsaka naslednja tekma. Vse je odvisno od nas in proti favoritu se želimo pokazati v najboljši luči. To, da Olimpija v zadnjem obdobju ne igra dobro, za nas ni pomembno. Ranjeni levi oziroma veliki klubi dobre tekme vedno odigrajo takrat, ko so v največji krizi. Z Olimpijo se pretirano ne obremenjujemo. Želimo si le, da fantje do tekme dobro trenirajo, se dobro počutijo in čutijo svoj napredek. Le na takšen način lahko rastemo kot ekipa. Ukvarjamo se zgolj sami s seboj.” je o naslednji tekmi povedal 33-letni Celjan.

Tekst: Grega Krmavnar in Žiga Zupan
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

Oglasno sporočilo