Kamničani so se izenačili z ACH Volleyjem; dekleta v Modeni do častnega niza

0
2357

Odbojkarji Calcit Volleyballa so v šestem krogu 1. DOL za moške na domačem igrišču premagali goste iz Raven, ki so se v vseh treh nizih sicer dobro upirali, na koncu pa ostali brez častnega niza. Kamničani so se začasno na prvem mestu prvenstvene lestvice izenačili z ACH Volleyjem, že v sredo, 9. novembra pa bodo v zaostali tekmi drugega kroga gostili kanalski Salonit.

Calcit Volleyball – Fužinar SijMetal  3:0 (21, 22, 21) 

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Tovornik (Maribor) in Dugar (Kanal).
Calcit Volleyball: Štalekar, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 5, Ratek 10, Okroglič 5, Vidmar 14, Brulec 3, Lakner 10, Kotnik 2, Videčnik, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.
Fužinar SijMetal: Stravnik, M. Jež, Lednik, Šavc, Ranc, Tomaž 12, J. Jež 12, Milosavljević 8, Valentan 5, Rakić 8, Libnik – libero. Trener: Slobodan Nikolić.

Kamniški odbojkarji, ki so v prejšnjem krogu nesrečno izgubili na derbiju z ACH Volleyjem, so proti zadnjeuvrščeni ekipi prvenstvene lestvice prišli do pričakovane zmage. Ravenčani so se v vseh treh nizih dobro upirali domači ekipi, ki je tudi tokrat igrala brez poškodovanega kapetana Andreja Štembergarja Zupana, ki so se, vsaj začasno, na prvem mestu izenačili z aktualnimi državnimi prvaki.

Domači trener Gašper Ribič se je odločil, da bo tokrat odpočil svoj prvi blokerski par Sašo Štalekar in Matic Videčnik, priložnost sta dobila Žan Novljan in Jure Lakner, ki sta jo dobro izkoristila, zato pa so domačini v prvem nizu naredili preveč lastnih napak. Ravenčani so z blokom Mateja Tomaža povedli z 9:6, do preobrata pa je prišlo na servis Timoteja Ratka, prav po njegovi uspešni akciji v napadu pa je bilo 19:16 za domačo ekipo. V končnici niza so Kamničani prišli do šestih zaključnih žog, Domen Kotnik je izkoristil tretjo.

Ravenčani so dobro začeli tudi drugi niz, v katerem so z asom Tomaža še enkrat pobegnili za tri točke (11:8), toda z blokom Laknerja so kamniški odbojkarji izid na 12. točki izenačili, po napaki Jureta Ježa pa so na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. Takšna je bila razlika tudi ob koncu niza, ki ga je zaključil Jure Okroglič, letošnja okrepitev Calcit Volleyballa.

V tretjem nizu so Kamničani ob prvem tehničnem odmoru vodili s štirimi točkami prednosti, po uspešnem napadu Ratka pa je bilo že 21:14. Vse je kazalo na njihovo gladko zmago, vendar so se gostje vrnili v igro in skorajda poskrbeli za napeto končnico. S točko Nenada Rakića so se Kamničanom približali na 21:22, vendar je Okroglič domačinom prinesel servis, Lakner je nato dosegel as, tekma pa se je končala z napako Tomaža.

Izjava po tekmi:
Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: »Na koncu je najbolj pomembna zmaga, s samo igro pa nisem najbolj zadovoljen, saj je bilo v njej preveč nihanj. Morda tudi zato, ker so priložnost dobili nekateri igralci, ki do zdaj niso ravno veliko igrali in je bilo nekaj težav z uigranostjo. Želel bi si, da bi takšne tekme dobili bolj gladko.«

__________________________________________________________________

Odbojkarice Calcit Volleyballa, ki so že na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakinj, navkljub porazu z 0:3 navdušile s svojo igro, so tudi na povratni tekmi v Modeni prikazale odlično igro. Tokrat so v drugem nizu prišle celo do zmage, kar je bil njihov sploh prvi niz v tem tekmovanju, na koncu pa so se s 3:1 (18, -23, 21, 13) v tretji krog tekmovanja uvrstile

Liu Jo Nordmeccanica – Calcit Volleyball  3:1 (18, -23, 21, 13)

Modena –  Športna dvorana Palapanini, gledalcev 1210, sodnika: Goncalves (Portugalska) in Zaharcova (Češka).

Liu Jo Nordmeccanica Modena: Brakočević Canzian 15, Belien 10, Valeriano, Heyrman 3, Leonardi – libero, Marcon 2, Bosetti 13, Ferretti 4, Petrucci, Ozsoy 26, Bianchini 3, Garzaro 5. Trener: Lorenzo Micelli.
Calcit Volleyball: Grudina 7, Božič, Mihevc 2, Blažič, Pahor – libero, Igličar, Zaplotnik, Kostić 21, Lipicer Samec 7, Jerala – libero, Turk, Koleva 10, Van de Vyver 2. Trener: Alessandro Beltrami.

Slovenske državne prvakinje so na prvi tekmi v torek v dvorani Tivoli namučile odbojkarice iz Modene, ki so do zmage prišle zahvaljujoč večji zbranosti ob končnicah nizov. Želja varovank Alessandra Beltramija je bila, da bi se domov vrnile vsaj s častnim nizom, kar ji je tudi uspelo. Do njega so prišle v drugem nizu, v drugih treh pa so se dostojno upirale ekipi, ki naj bi v letošnji sezoni naskakovala evropskih vrh.

Prvi niz so calcitove, podobno kot v Ljubljani začele dobro. Ilka van de Vyver, Tina Lipicer Samec, Slavina Koleva, Tina Grudina, Katja Mihevc, Olivera Kostić in prosta igralka Meta Jerala so si do prvega tehničnega odmora priigrale dve točki prednosti,  nato pa po uspešnem napadu Lipicer Samec vodile s 13:10. Toda s štirimi zaporednimi točkami so se domače odbojkarice vrnile v igro, nato pa z asom Turkinje Neriman Ozsoy gostjam pobegnile za štiri točke (18:14). Ljubljančankam se do konca niza ni uspelo vrniti v igro, domača ekipa je bila boljša v bloku in napadu, kjer je prednjačila Ozsoyeva, ki je z dvema zaporednima napadoma tudi končala uvodni niz.

V drugem nizu so slovenske državne prvakinje po dveh uspešnih napadih Olivere Kostić in bloku Slavine Koleve povedle 10:5, visoko vodstvo pa jih ni zaustavilo, saj so ob drugem tehničnem odmoru vodile še za točko več. Spet je bila v napadu uspešna Kostićeva. Tudi pred vstopom v končnico so bile še v zanesljivem vodstvu, igrale so hrabro, odlično v bloku in obrambi, tudi v napadu, kar jim je prineslo vodstvo z 21:16. Toda na servis Francesce Ferretijeve je na 23. točki sledilo izenačenje, a do preobrata le ni prišlo. Domačinke so z lastno napako slovenskim prvakinjam omogočile, da so prišle do prve zaključne žoge, že kar prvo je s svojo enajsto točko na tekmi izkoristila Kostićeva.

Po osvojenem nizu, prvem v ligi prvakinj, so ljubljanske odbojkarice na začetku tretjega niza popustile na sprejemu. Pri zaostanku štirih točk (2:6) je Beltrami vzel prvi polminutni odmor, vendar so gostje ob tehničnem odmoru zaostajale za pet točk. toda po vrnitvi na igrišče so se gostje na servis Kostićeve in točki Koleve domačinkam približale na točko zaostanka (8:9), za polminutni odmor pa se je tokrat odločil Lorenzo Micelli. Domačinke so z boljšim servisom spet prišle do občutnejše prednosti (15:10), ki je do konca niza niso več izpustile iz rok. Niz, s katerim se je Modena uvrstila v tretji krog kvalifikacij, je končala nizozemska blokerka Yvon Belien.

Čeprav calcitovke niso imele več nobenih možnosti, da bi se uvrstile v tretji krog kvalifikacij, so tudi v četrtem nizu igrale hrabro, se borile za vsako žogo, vendar jim je po prvem tehničnem odmoru zmanjkalo zbranosti. Potem ko so še zaostajale za točko (7:8), so ob drugem tehničnem odmorom za nasprotnicam zaostajale že za šest točk. Priložnost za igro sta dobili Mojca Božič in Urška Igličar, vendar domača ekipa do konca tekme ni več popuščala ter prišla do zaslužene zmage.

Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec

OliveraKostic

Oglasno sporočilo