Zupančič, Hribovšek, Peršetova in Mengeš zaznamovali nedeljo

0
2819

Predzadnja nedelja je bila za kolesarje zelo pestra, saj so v Škofji Loki organizirali dirko v ciklokrosu, ki jo je zmagal Peter Zupančič, v Suhadolah je bila 20. dirka, ki je bolje poznana kot Mlinčki Race in šteje za občinsko prvenstvo občine Komenda. To sta zmagala Boštjan Hribovšek in  Tina Perše. Za konec dneva so se gorski kolesarji zbrali še v Mengšu, kjer je bila podelitev nagrad najboljšim v letošnji sezoni slovenskega pokala.

V Suhadolah je progo v moški konkurenci najhitreje premagal Boštjan Hribovšek, ki je za seboj pustil nekdanjega klubskega kolega pri Calcitu Rok Korošca, zdaj cestnega kolesarja. Tretji je bil Matija Rimahazi (Top fit team). V kategoriji od 31-50 let je kamniški klub zabeležil dvojno zmago, prvi je bil Hribovšek, drugi pa Gregor Miklič.

Med ženskami v kategoriji od 16 do 30 let je bila prva Tina Perše, ki pa ni imela tekmic.

V kategoriji nad 50 let je bil prvi še en Calcitovec Bojan Kemperl. Hana Kranjec Žagar je bila prva v kategoriji od 11 do 15 let, druga je bila Zoja Kranjec. Med dečki je bil drugi Jaka Starman, tretji Matic Kranjec Žagar, zmagal pa je Blaž Avbelj iz Radenske.

Poleg Zupančiča je v Škofji Loki dirkal še Žan Kranjec, ki je bil drugi med mladinci do 19 let.

Dogajanje se je nato preselilo v Mengeš, kjer je Odbor za gorsko kolesarstvo najprej imenoval novega/starega selektorja in člane odbora. Predsednik odbora je postal Jan Starman, selektor pa ostaja nekdanji član Calcita Urban Ferenčak.

Dobitniki nagrad za najboljše v pokalu Slovenije so bili znani že prej. Najboljši v kategoriji elite moški je bil Boštjan Hribovšek pred Luko Tavčarjem, med mlajšimi člani je bil prvi Rok Naglič, drugi je bil Gregor Krajnc, Tina Perše je slavila med elite ženskami. Mohor Vrhovnik je bil drugi med amaterji, Uroš Mikelj med veterani 1, Gregor Miklič med veterani 2, Bojan Kemperl med veterani 3. Mira Kranjec je zmagala seštevek med veterankami. Nika Dečman je med mladinkami končala na drugem mestu, Eva Jagodič je bila tretja. Med dečki do 15 let je Jaka Starman osvojil tretje mesto, Hana Kranjec Žagar je zmagala med deklicami do 13 let,  Jan Boltar je bil drugi med dečki do 13 let, Calcitovim tekmovalcem je šla trojna zmaga med dečki do 9 let, prvi je bil Jaka Tominšek, drugi Nik Auer in tretji Maks Majnik. Ana Inkret je v isti starostni kategoriji med deklicami osvojil tretje mesto.

Najboljši klub v krosu je ostal Calcit Bike Team.

PR Calcit Bike Team
Avtor fotografij je Frane Kranjec/prijavim.se

calcit_menges1

Najboljši trije

calcit_menges2

Peter Zupančič

calcit_menges3

Tina Perše

calcit_menges4

U 23

Oglasno sporočilo