6. Medvedkov pokal za plavalce Plavalne šole Plavalnega kluba Calcit Kamnik

0
2461

V Plavalnem klubu Kamnik smo v sredo, 21. 12. 2016, za naše najmlajše člane pripravili že 6. Medvedkov pokal, ki je potekal v bazenu zavoda CIRIUS. Tekmovanje je bilo namenjeno plavalcem Plavalne šole (predtekmovalni program za predšolske in šolske otroke). Potekalo je v treh kategorijah, kjer so se predstavili v naslednjih disciplinah:

  • Kategorija A (predšolski otroci): 16m prsno (s pripomočkom)
  • Kategorija B1 (šolski otroci – začetniki): 32m prsno in prosto (s pripomočkom)
  • Kategorija B2 (šolski otroci – starejši, z boljšim znanjem): 48m prosto, hrbtno in prsno

Ob glasni spodbudi staršev in podpornikov so otroci pokazali svoje plavalno znanje, ki so ga pridno pridobivali skozi vse leto. V Plavalni šoli otroke učimo, da je potrebno plavati predvsem tehnično pravilno, zato je rezultat predstavljal čas, ki ga je plavalec potreboval, da je disciplino odplaval, s prištetimi pribitki ocene tehnike. Namen tekmovanja je tudi v tem, da se otroci na prijazen način spoznajo s plavalno tekmo in tekmovalnim športom, da se naučijo, da je potrebno vaditi in v vsako stvar vložiti veliko truda, da so na koncu dobri rezultati ter da je pomembno sodelovati in ne zmagati. Zato so bili zmagovalci vsi, ki so s pripomočkom ali brez priplavali do nasprotnega roba bazena! Otroci so z velikim nasmehom in iskricami v očeh pokazali, da plavanje ni samo tekmovanje, plavanje je druženje in priložnost za tkanje novih prijateljskih vezi.

Ob koncu so vodo 16-metrskega bazena v CIRIUS-u močno zapenili še plavalci 1. in 2. tekmovalne skupine ter plavalcem Plavalne šole pokazali, da se z leti truda in treniranja zmore ta bazen preplavati zgolj z nekaj zavesljaji. Za popestritev tekmovanja so se v štafetah pomerili še plavalci Plavalne šole proti plavalcem 1. in 2. skupine, a tudi najizkušenejši kamniški plavalci so morali priznati, da so plavalci v Plavalni šoli pridobili veliko znanja, saj izziv ni bil lahek.

Vsem sodelujočim iskreno čestitamo!

Rezultati 6. Medvedkovega pokala so na spletni strani PKK – klik.

Besedilo: Helena Končar
Fotografije: Matic Maček

6_medvedkov_pokal_2 6_medvedkov_pokal_3 6_medvedkov_pokal_4 6_medvedkov_pokal_6 6_medvedkov_pokal_7 6_medvedkov_pokal_8 6_medvedkov_pokal_9 6_medvedkov_pokal_10

Oglasno sporočilo