Zaključna prireditev Plavalnega kluba Calcit Kamnik – nagrajeni najboljši plavalci leta 2016

0
3006
????????????????????????????????????

V Plavalnem klubu Calcit Kamnik smo v petek, 23. decembra 2016, za svoje člane pripravili zaključno prireditev, ko smo se v pozitivnem vzdušju spomnili uspehov preteklega leta, s katerimi so nas razveseljevali naši plavalci. Uspešno delo v Plavalnem klubu Calcit Kamnik, ki že vrsto let ob slabih pogojih za treniranje, a z veliko požrtvovalnostjo in predanostjo plavalnemu športu niza uspehe in skrbi za popularizacijo plavalnega športa v naši in sosednjih občinah, pa dokazuje tudi večanje števila članov.

A vendar ni odveč poudariti, da je za kamniške plavalce plavanje trdo in garaško delo, polno odrekanj in zapravljanja časa na dolgih vožnjah med tednom do radovljiškega bazena in ob sobotah do bazena na Fakulteti za šport v Ljubljani. Zaradi odsotnosti lastnega pokritega bazena v naši občini, v Plavalnem klubu Calcit Kamnik ne moremo zadostiti niti minimalnim pogojem za trening, čeprav se trudimo in najemamo proge v pokritem bazenu v Radovljici, na Fakulteti za šport in zavodu CIRIUS, kar pa povečuje stroške v breme staršev. Ob takih pogojih je težko držati korak s konkurenčnimi klubi. A vendar naši plavalci skozi vsa leta pišejo zgodbe o uspehu, ki pa bi se ob ustreznih pogojih lahko nadaljevale tudi v njihova srednješolska in študentska leta.

Tako je bilo prednovoletno druženje priložnost, da smo plavalce nagradili za njihov trud, njihovim staršem pa izrekli iskreno zahvalo za podporo. Predstavile so se tudi vse tri tekmovalne selekcije kluba in najmlajši iz Plavalne šole (predtekmovalni program za predšolske in šolske otroke), ki so prejeli diplome za sodelovanje na 6. Medvedkovem pokalu –  internem tekmovanju Plavalnega kluba Calcit Kamnik, ki je potekalo 21. decembra 2016, v bazenu zavoda CIRIUS. V veselje vseh, zlasti najmlajših, pa nas je s košem daril in lepimi željami obiskal tudi Dedek Mraz.

Čeprav si prav vsi naši plavalci zaslužijo veliko pohvalo, smo ob tej priložnosti nagradili plavalce našega kluba, ki so se s svojimi dosežki v letu 2016 najbolj izkazali (po FINA točkah v 50 m bazenih). Njihove odlike pa niso le hitri zavesljaji v vodi, ampak so s svojim pozitivnim odnosom do plavalnega športa in do klubskih prijateljev tudi vzor ostalim plavalcem.

Naziv Plavalec leta 2016 Plavalnega kluba Kamnik so prejeli:
Taja Vejnovič, v kategoriji mlajših deklic (letnik 2006 in mlajše)
Jakob Prebil, kategoriji mlajših dečkov (letnik 2004 in mlajši)
Eva Bende, v kategoriji deklic (letnik 2004 in 2005)
Jernej Prebil, v kategoriji dečkov (letnik 2002 in 2003)
Maja Helena Končar, v kategoriji kadetinj (letnik 2002 in 2003)
Jan Uršič, v kategoriji kadetov (letnik 2000 in 2001)
Živa Dobrovoljc, v kategoriji mladink (letnik 2000 in 2001)
Lara Seretin, v kategoriji članic (letnik 1999 in starejše)

Sotekmovalci prve selekcije in člani kluba smo se za dolgoletno sodelovanje zahvalili Anžetu Pirnatu, ki se je v tej sezoni poslovil od aktivnega plavanja.

Naj se ob koncu zahvalimo tudi vsem Vam, ki nas na naši plavalni poti podpirate in se veselite uspehov naših plavalcev. Naj se naša zgodba o prijateljstvu nadaljuje tudi v letu 2017 – Srečno!

Besedilo:  Helena Končar
Foto: Marko Pintar

 

 

Oglasno sporočilo