Pater Karel Gržan v Knjižnici Domžale

0
2637

Vstanimo, v suženjstvo zakleti, je naslov najnovejše knjige, ki jo je napisal pater Karel Gržan, ki ga je v ponedeljek, 20. marca 2017, v Knjižnici Domžale gostila Cveta Zalokar.  

V knjigi nas avtor opozarja na interese Imperija in kako se zoperstaviti svetovni uničujoči politiki ekonomizma, ki ga sam poimenuje krematizem. Pater Karel Gržan, duhovnik, publicist, zgodovinar in pisatelj, nas s svojo pronicljivostjo, spoštljivostjo do sočloveka, živali  in narave, opozarja na pomembnost  zdravega, konstruktivnega dialoga, v katerem moramo nestrinjanje in razlikovanje podpreti  tudi s priznanji in vrednotami drugega. S tem lažje prispemo do skupnega cilja. V celoti  moramo najprej sprejeti sebe in si priznati, da imamo tudi mi sami slabosti, zaradi katerih smo se sami sebi sposobni tudi smejati.  Zato so nekoč  vladarji potrebovali dvorne norčke, ki so ironično prikazovali njihove napake.

pater Karel Grzan (2)

V prepolni dvorani Knjižnice je ob besedah patra Gržana vsak od nas lahko našel  tudi sebe. Prebudil je naše misli, marsikakšno ujetost in dodal drobec k osvobajanju… Vsakemu posebej.

bb

Oglasno sporočilo