Gremo na Oder v mestu

0
1769

Včeraj, v sredo 12.12. smo na parkirišču za kavarno Veronika odprli vrata Odra v mestu, kot smo letošnje leto poimenovali oder, ki bo vsak dan, vse do 21. decembra ponujal otroške predstave, koncerte, glasbene in humoristične nastope, celo ski disco pod disco kroglo z ogledalci nas čaka. Ne bo vam žal, če se boste na tem mestu le za trenutek ustavili in uživali v toplem prazničnem ambientu, ali pa kar cel večer preživeli v naši družbi in družbi zanimivih nastopajočih za otroke in odrasle. Oder je pod streho in ogrevan, zato vreme in mraz ne bosta ovira, vsi dogodki pa so brezplačni.

.Čupakabra, gusarsko gledališče, plesna šola, pojmo z Božičkom, Pot v Tadam, Nepričakovni tiger pri babici Pra in še mnogo drugih zanimivosti za otroke in družine. Za malo bolj odrasle pa koncerti, stand up, govorjenje iz trebuha, Podokničar, Fiddle Banda, in traram traram, po dolgih letih v centru Kamnika spet – disco. Dobri stari hotel Šimnovec bomo simbolično za vas postavili kar na Oder v mestu, saj bodo tam odmevale znane melodije konca 80′ in začetka 90′, kot nekoč v Šimnovcu, Laserju, Suš’nku, Encijanu in drugod, tokrat celo izpod prstov takratnih legendarnih kamniških DJ-ev. Naj vam namignemo, glasba bo predvajana le iz starih plošč in kaset. Zvečer v mesto!

Oder v mestu je včeraj, v sredo, 11. decembra 2019, odprla cirkuška skupina Čupakabra s predstavo Cirkus Kolibris, ob 19. uri pa smo  prisluhnili izjemni glasbenici in Kamničanki Manci Berlec. Pred pričetkom je zbrane pozdravil soorganizator letošnjega decembrskega dogajanja v Kamniku Goran Završnik iz Kulturnega društva Priden možic, ki je poudaril, da oder ni novost, letošnje leto smo ga le nadgradili in se potrudili z raznovrstnim programom. Njegovim besedam se je pridružil tudi župan Matej Slapar in se iskreno zahvalil vsem, ki so sodelovali pri programu Odra v mestu in celotnega decembrskega dogajanja v Kamniku ter zaželel, da bi ga obiskalo čim več obiskovalcev.

Iz ličnih lesenih hišk na Glavnem trgu je odmevala praznična glasba, po praznična darila pa vabljeni vsak dan od 17. do 21. ure. Vaše najdražje boste lahko razveselili z darilci, kot so igrače za otroke, pletene odeje velikanke, kape in rokavice, drobižnice in nahrbtniki, novoletni okraski, naravna kozmetika, domače potice in sladice, med in medeni izdelki in še in še. Namen hišk pa je, da skupaj z že obstoječimi ponudniki storitev in izdelkov na Šutni in v mestnem jedru, zaokrožimo podobo najlepše kamniške ulice in našega mesta kot malce drugačnega, a zanimivega in raznovrstnega nakupovalnega središča.

Otroci so po mestni promenadi, ki jo krasijo novoletne smrečice, okrašene s strani otrok kamniških vrtcev in šol, jahali ponije, na drsalni plošči kamniškega mestnega drsališča pa so drsali v ritmih praznične glasbe.

Kje se torej dobimo? Gremo Zvečer v mesto!

Četrtek, 12. december

Oder v mestu (parkirišče pri Kavarni Veronika)

  • 17.30: Gusarsko gledališče kapitana Dade
  • 19.00: Resnične zgodbe kamniških šaljivcev in zabavljačev

Šarčev hlev bo poskrbel za popestritev dogajanja z vožnjo s poniji (prostovoljni prispevki).

Na Glavnem trgu imajo svoja vrata odprte lične lesene hiške, iz katerih bo tudi kaj okusnega zadišalo, v njih boste našli drobne pozornosti za decembrska obdarovanja.

Vljudno vabljeni k ogledu celotnega dogajanja Pravljičnega Kamnika: Zvečer v mesto, ki je dostopno na spletni povezavi www.visitkamnik.com, spremljate pa nas lahko tudi na Facebook povezavi Živim Kamnik.

Kje se torej dobimo? Gremo Zvečer v mesto!

Fotografije: Občina Kamnik in Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here