Kamfest 2019 je v našem mestu

0
1713

Kulturno društvo Priden možic v sodelovanju s soproducenti letos med 9. in 17. avgustom 2019organizira že 16. izvedbo Kamfesta – največjega poletnega kulturnega festivala v širši regiji. Množico zbranih, željnih poletnih ritmov, kino in impro predstav, uličnega gledališča in gledaliških predstav, predvsem pa željnih zabave in druženja je ob začetku letošnjega Kamfesta nagovoril župan Matej Slapar skupaj z vodjem programske ekipe Festivala Kamfest Goranom Završnikom in direktorjem Festivala Kamfest Rokom Koscem. 

Festival Kamfest se je po dveh letih preselil iz kamniškega Keršmančevega parka v ožji del mestnega središča,poleg tega pa se je razširil še na druge prostore mesta. Oder, ki bo gostil velika imena slovenske glasbe, je postavljen na dvorišču mekinjskega samostana in se imenuje Samostanski oder, poleg tega pa bo pestro tudi na ostalih prizoriščih. Diversity sejem se bo razprostiral vsak festivalski dan od Glavnega trga do Samčevega predora, Otroški oder je letošnje leto mesto našel na Glavnem trgu, Mestni oder pa za Kavarno Veronika.

Mobilni oder se bo »premikal« in vsak dan nekje drugje zabaval množice, filme pod nebom boste lahko gledali na Glavnem trgu, kjer bo imel prizorišče Kino Kamfest, za mlade je letošnja prava odločitev med drugim tudi Park mladih, ki bo v Parku Evropa, kjer se boste ob petkih lahko tudi kulinarično razvajali s KULpetkom, ImproKamFest oziroma Mednarodni impro festival pa se bo odvijal na ploščadi pred Domom kulture Kamnik.

Ogledali si boste lahko kamniške muzeje in galerije na treh lokacijah – Galeriji Pogled, Galeriji Miha Maleš in v Medobčinskem muzeju Kamnik, tako imenovani DDV program pa se bo ravno tako odvijal na različnih lokacijah. V devetih dneh bomo priča preko 60 žanrsko izjemno pestrim dogodkom, večina le-teh pa je brezplačnih.Programska ekipa se je tudi letos potrudila in v Kamnik povabila različne ustvarjalce, v program pa seveda umestila tudi odlične kamniške izvajalce.

Srce letošnjega Kamfesta je Glavni trg.Osrednji mestni prostor je na današnji prvi festivalski dan zaživel s cirkuško predstavo Čupakabra: Gusarji, še pred predstavo pa sta zbrane pozdravila direktor Festivala Kamfest Rok Kosec,ki je poudaril, da se festival odvija že 16 let, od skromnih začetkov pa je prerasel v enega največjih te regije: »V naslednjih dneh vas bo čakalo preko 60 dogodkov na devetih prizoriščih. Mislimo, da se bo za vsakega nekaj našlo, če pa mislite, da kaj manjka, pa počakajte do naslednjega leta. Festival se ne bi moglo izpeljati, če ne bi imeli resnično močne podpore. Podpore tako obiskovalcev, meščanov, ki bodo devet dni z nami živeli in jih že sedaj naprošam za malce potrpežljivosti v naslednjih dneh, in kot tudi soproducentov, ki nam pomagajo, da lahko naredimo tako lep in velik festival,« je še dejal direktor ter se zahvalil vsem podpornikom.

Župan Matej Slapar pa je zbranim namenil naslednje misli: »V tem času, ko je na sporedu Kamfest, veliko Kamničank in Kamničanov ostajamo doma in ne gremo na dopust. Festival nam namreč ponuja marsikaj in obiskujejo ga tudi ljudje iz številnih drugih krajev. Vabljeni vsi, da se nam pridružite. Mislim, da se boste s pomočjo Kulturnega društva Priden možic in cele vrste prostovoljcev ter soproducentov resnično zabavali. Iskrena hvala vodji programske ekipe Festivala Kamfest Goranu Završniku in direktorju Festivala Kamfest Roku Koscu ter hvala vsem, ki podpirate festival.«

Iz Parka Evropa je dišalo kulinarično doživetje KULpetka, na Glavnem trgu je po cirkuški predstavi zaigrala pihalna Godba Stranje, Mestni oder za Kavarno Veronika pa je otvorila hrvaška skupina Veja.

Pa je tukaj letošnji Kamfest. Vabljeni v Kamnik vse do 17. avgusta, ko boste v soju enega največjih slovenskih poletnih festivalov vsi našli nekaj zase, se družili, poklepetali in pisali nove ter prijetne poletne zgodbe ob koncertih, predstavah, delavnicah in ostalih zabavnih dogodkih. Celoten program si lahko ogledate tukaj, več o dogajanju pa lahko spremljate na uradni spletni strani festivalahttp://www.kamfest.org/kamfest-2019/slo/ in na družabnem omrežju Facebook.

Se vidimo na Kamfestu 2019!

Oglasno sporočilo