Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 2. 10. do 8. 10. 2017

0
2675

2. 10. 2017
ZASEGA PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku dva kršitelja katerima so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitra postopka z izdajo odločbe o prekršku.

2. 10. 2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V HOMCU
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Homcu v postopku kršiteljico kateri so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršiteljico uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

3. 10. 2017
DRZNA TATVINA V STRAŽI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini iz stanovanjske hiše v Straži. Ugotovljeno je bilo, da sta se na dom oškodovanca pripeljala dva neznanca. Pri tem je eden zamotil lastnika, drugi pa je vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo in iz nje izvršil
tatvino 400 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi izsleditve storilca.

4. 10. 2017
VLOM V DELAVNICO V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v delavnico v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem vlomil v delavnico iz katere je nato izvršil tatvino več kosov različnega električnega orodja. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 4.100 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi izsleditve storilca.

4. 10. 2017
TATVINA KOSILNICE V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kosilnice v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene vrtne ute izvršil tatvino motorne bencinske vrtne kosilnice znamke Ramda, ter z navedenim lastnika oškodoval za okoli 250 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi izsleditve storilca.

5. 10. 2017
POSKUS VLOMA V KIOSK V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o sproženem alarmu na kiosku v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem preščipnil ključavnico obešanko na vratih kioska ter pri tem sprožil alarmno napravo, zaradi česar je storilec s kraja odšel. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi izsleditve storilca.

5. 10. 2017
IZSLEDEN NA PODLAGI ODREDBE SODIŠČA IN ZASEG ODTUJENIH REG. TABLIC
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku osebo za katero je sodišče izdalo sklep o odreditvi pripora. V postopku z osebo so policisti ugotovili, da ima na vozilu nameščeni reg. tablici, kateri je pred postopkom odtujil iz parkiranega  ombiniranega vozila v Domžalah. Po postopku na kraju so policisti osebo privedli v zapore, zoper njo pa bodo zaradi tatvine reg. tablic podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

6. 10. 2017
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila, zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v osebni avtomobil v katerem sta bili ob vozniku še sopotnici, kateri sta se lažje telesno poškodovali in sta naknadno sami iskali zdravniško pomoč. Povzročitelju prometne nesreče so policisti zaradi kršitve določil Zakona o
pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

7. 10. 2017
ZASEGA PREPOVEDANE DROGE V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Trzinu v postopku dva kršitelja katerima so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitra postopka z izdajo odločbe o prekršku.

7. 10. 2017
VLOM V BRUNARICO V MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v brunarico v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim predmetom, na vzvod, poškodoval vrata in okno brunarice, ter na navedeni način prišel v notranjost. Med opisanim je na objektu poškodoval tudi kovinske mreže, ki so bile kot zaščita oken in vrat, prav tako pa je poškodoval še odtočne cevi in streho brunarice. Iz notranjosti je neznani storilec odtujil več
parov smuči, skakalno opremo, tehnična orodja za vzdrževanje skakalnic. Z opisanim je klub oškodoval za okoli 20.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi izsleditve storilca.

8. 10. 2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE IN VOŽNJA VOZILA POD VPLIVOM ALKOHOLA NA TROJANAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli na Trojanah v postopku voznika osebnega avtomobila kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. V postopku je bilo ugotovljeno še, da je voznik osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola (0,27 mg/l). Zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa je bil vozniku izdan plačilni nalog, prav tako mu je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje. Policisti bodo zoper
voznika pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale uvedli še hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

8. 10. 2017
VLOM V AVTOMEHANIČNO DELAVNICO V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v avtomehanično delavnico v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vhodnih vratih avtomehanične delavnice z neznanim primernim orodjem odstranil originalni vložek cilindrične ključavnice, vstavil drugega, ga odklenil, ter s tem skozi vhodna vrata vlomil v notranjost delavnice. Iz notranjosti je odtujil več vrst orodja in strojev. Z opisanim je podjetje oškodovano za okoli 30.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi izsleditve storilca.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd).
V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje
vrednejših predmetov, itd). 

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo