Kronika policijske postaje Kamnik (od 31.12. do 7.1.2017)

0
2957

31.12.2016
VLOM V ST. HIŠO V MOSTAH
Neznanec je vlomil v stanovanjsko hišo v Mostah in iz nje odtujil 17 kosov različnega nakita in lastnika oškodoval za okoli 3000 evrov. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

GLASNA GLASBA
Na območju Most je stanovalec ponoči veselo predvajal glasbo, ki je bila za ostale stanovalce bloka moteča, saj so si želeli nočnega miru in počitka. Policisti so stanovalca za preglasno predvajanje glasbe opozorili.

01.01.2017
ODVRŽENO PIROTEHNIČNO SREDSTVO
Neznanec je na Kolodvorsko ulico na dvorišče na omenjenem naslovu preko kovinske ograje odvrgel pirotehnično sredstvo. Ob poku le tega pa so na stanovanjski hiši poškodovala štiri okna. Lastnik hiše je s tem dejanjem oškodovan za okoli 1000 evrov. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

03.01.2017
GRAFITI NA DOMU KULTURE KAMNIK
Neznanec je s kredo in temnejšim pisalom na stavbo doma Kulture Kamnik napisal več manjših grafitov. Sledi zbiranje obvestil in uradni zaznamek.

PONAREJEN BANKOVEC
V poslovalnici banke Koper v Kamniku so pri štetju izkupička ene od trgovin odkrili ponarejen bankovec za 100 evrov. Bankovec je bil proti zapisniku zasežen po zbrani analizi sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

04.01.2017
ZASEG POSUŠENE SNOVI
V naselju Križ so policisti opravili postopek z osebo, ki je imela pri sebi posušeno snov rastlinskega izvora in ročni kovinski mlinček. Obstaja sum, da gre za prepovedano drogo – konopljo. Snov je bila poslana v analizo. V kolikor se z analizo ugotovi, da gre za prepovedano drogo bo z odločbo izrečena sankcija za prekršek.

05.01.2017
PROMETNA NESREČA NA PARKIRIŠČU PRI ZD KAMNIK
Na PP se je zglasil občan in prijavil prometno nesrečo s pobegom na parkirišču pri zdravstvenem domu Kamnik. Ugotovljeno je bilo, da je voznica z vozilom VW Touran zaradi nepravilnega premika z vozilom trčila v prijaviteljevo vozilo. Povzročiteljica je bila izsledena na podlagi očividca, ki je na vozilu pustil reg. številko vozila. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

06.01.2017
VLOM V VOZILO
Na območju Most je neznani storilec vlomil v parkirano tovorno vozilo znamke VW Transporter iz katerega pa je odtujil orodje in lastnika oškodoval za okoli 500 evrov. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
V naselju Perovo sta policista opravljala kontrolo prometa in ustavila voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,60 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

07.01.2017
POSKUS VLOMA V VOZILO
Neznanec je preko noči poskušal vlomiti v vozilo znamke Renault Megan in sicer z razbijanjem stekla ob katerem se je sprožila alarmna naprava in nepridiprava odgnala od dejanja. Na vozilu pa je nastala materialna škoda za okoli 300 evrov. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

ZASEG POSUŠENE SNOVI
V naselju Volčji Potok so policisti opravili postopek z osebo, ki je imela pri sebi posušeno snov rastlinskega izvora in ročni kovinski mlinček. Obstaja sum, da gre za prepovedano drogo – konopljo. Snov je bila poslana v analizo. V kolikor se z analizo ugotovi, da gre za prepovedano drogo bo z odločbo izrečena sankcija za prekršek.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo