Jan Repas v Domžalah do 2021!

0
3299

Nogometni klub Domžale še naprej vestno deluje po zastavljeni strategiji, ki v ospredje postavlja doma vzgojene nogometaše. Po Gabru Dobrovoljcu, ki je pred kratkim podpisal pogodbo do leta 2020 in Alenu Ožboltu, ki je zvestobo Domžalam obljubil še za leto dlje, je naslednji domači nogometaš, ki je sklenil novo dolgoletno pogodbo, Jan Repas. Tako kot njegov soigralec v mladinski ekipi, s katerim je leta 2014 osvojil naslova državnega in pokalnega mladinskega prvaka, je tudi ofenzivno naravnani zvezni igralec z matičnim klubom podpisal pogodbo do leta 2021.

“Podaljšanje pogodbe mi veliko pomeni. Že od malih nog sem si želel zaigrati v članskem dresu Domžal in to mi je uspelo. Zelo sem vesel, da se bom v Domžalah razvijal še naprej,” je bil ob podpisu nove pogodbe zadovoljen 19-letni nogometaš, ki je v prvem delu letošnje sezone dodobra opozoril nase: “Z novo dolgoročno pogodbo sem dobil potrditev dobrega dela, klub pa mi je na najboljši način izkazal zaupanje. Hkrati je to tudi velika motivacija za nadaljnje delo. S pomočjo trenerjev želim čim bolj napredovati in pomagati ekipi do odličnih rezultatov. Smo skupina igralcev, ki je sposobna naredi nekaj velikega.”

Jan Repas
Zvezni igralec je že celotno kariero član rumene družine in je v prvi slovenski ligi zabeležil 26 nastopov ter dosegel tri gole. Nastopil je tudi na mednarodni ravni, tako v letošnjih kvalifikacijah za evropsko ligo kot tudi dvakrat v mladinski ligi prvakov in seveda v mlajših selekcijah slovenske reprezentance. Pri rosnih 19 letih si je tako pridobil že veliko pomembnih izkušenj: “S tekmami pridobivam prepotrebne izkušnje, ki mi pomagajo pri razvoju svojih sposobnosti. V najlepšem spominu mi je ostala predvsem tekma z West Hamom in zelo sem vesel ter ponosen, da sem že pri teh letih dobil priložnost igrati proti članu elitne angleške premier lige. Takrat sem dobil občutek, da se lahko kosamo tudi z največjimi klubi,” je o največji tekmi v svoji karieri do sedaj spregovoril skromni in simpatični nogometaš.

Jan Repas
Kljub zahtevnim vremenskim razmeram, Domžalčani brez popuščanja nadaljujejo s pripravami na drugi del sezone. V soboto varovance Simona Rožmana čakata dve prijateljski tekmi v Dekanih. Prva ob 13:00 proti domačemu tretjeligašu, druga pa ob 15:00 proti srbski ekipi Mladost Lučani. Po prosti nedelji v ponedeljek sledi nova selitev v Umag, kjer bodo rumeni ostali do sobote. Na poti domov se bodo ustavili še na Reki, kjer se bodo udarili z vodilnim moštvom najmočnejše hrvaške lige: “Vsak nogometaš si želi, da priprave čim hitreje minejo in se naposled le začne prvenstvo. Hkrati se vsi veselimo vrnitve v Umag, kjer so trenutno pogoji veliko boljši kot v Domžalah, saj tam lahko vadimo na naravni podlagi,” je o vrnitvi k južnim sosedom povedal zvezni igralec Domžal in zaključil: “Forma se iz dneva v dan stopnjuje. Imamo še nekaj rezerv, ki jih bomo v Umagu poizkušali najti in se v prvenstvo podati v najboljši formi.”

Tekst: Grega Krmavnar in Žiga Zupan
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo