Kamniški vaterpolisti drugi v Sloveniji

0
2020

V Kranju je bil odigran finalni turnir za U13. Kamniški vaterpolisti so v polfinalu premagali Branik iz Maribora z 9-2, nasprotnik v finalu pa je bil kranjski Triglav, ki je v polfinalu s 4-3 odpravil Ljubljano. Finale so kamniški fantje začeli boljše, toda v nadaljevanju, kljub kar nekaj priložnostim, niso dosegli zadetka. Končni rezultat je bil 6-1.

Ekipa je po rednem delu bila prva in v finalu zdrsnila na drugo mesto, Triglav je napredoval s tretjega na prvo mesto, Branik, ki je bil pred polfinalom četrti, je v tekmi za tretje mesto premagal Ljubljano. Končni vrstni red: 1. Triglav, 2. Kamnik, 3. Branik, 4. Ljubljana. Za Kamnik so igrali: David Golob in Vasja Gorela Burja, Ažbe Cerar, Aleksander Cerar, Urban Zupan, Vid Felicijan, Marko Pilič, Blaž Nadižar, Matic Kordež, Anej Ostrež, Lukas Zdravkovič Gligorovski, trener: Primož Romšak. Ko izgubiš si vedno razočaran, verjetno so bili fantje bolj žalostni, kot njihovi starši in ostali člani Vaterpolskega društva Kamnik, ki se zavedamo, da je uvrstitev v finale vrhunski dosežek, saj se moramo od oktobra do junija na treninge voziti v Kranj. Ekipa 2004 in mlajši imajo v mesecu juniju naslednjo priložnost za osvojitev lovorike na pokalnem prvenstvu, ki ga organiziramo v Kamniku, do takrat pa bodo pridno trenirali. 

V Ljubljani so igrali mladinci z Ljubljana Slovan. Fantje so ljubljanske vrstnike premagali s 14-7. Do konca rednega dela igrajo še proti Braniku, je pa že sedaj znano, da bodo po rednem delu drugi in, da se v finalu, ki se igra na dve dobljeni tekmi, pomerijo z AVK Triglav. Člani v sezoni 2017 igrajo zelo dobro, trenutno zasedajo 3. mesto, občutno močnejša sta AVK Triglav in Ljubljana Slovan. Branik iz Maribora so kamniški vaterpolisti premagali dvakrat, s Koprom je bila ena dobljena zmaga in poraz. V drugi del gremo s tretjega mesta in upamo na dobre tekme za zaključek državnega prvenstva in, da nekaj tekem odigramo tudi na kamniškem bazenu Pod skalo. V mesecu maju je v Ljubljani kvalifikacijski turnir kadetov za Evropsko prvenstvo, selektor Aleš Komelj pa je v ožji izbor kandidatov za reprezentanco Slovenije letnika 2000 poklical tudi dva člana Vaterpolskega društva Kamnik vratarja Martina Miheliča in center Luka Soklerja.

Besedilo in fotografija: Dare Homar, Vaterpolsko društvo Kamnik

Oglasno sporočilo