Gorski tekači na ogledu proge evropskega prvenstva in odprtega teka na Veliko planino (foto: Peter Vrčkovnik)

0
2979

 

Sončen vikend so gorski tekači, možni kandidati za reprezentanco EP na Veliko planino, ki bo 8. julija, izkoristili za ogled proge. Po tej progi bodo tekli tako reprezentanti kot ostali tekači na t.i. odprtem teku (open race). Reprezentanco lahko sestavljajo 4 člani, 4 članice, 4 mladinci in 4 mladinke ter vodja ekipe, trener in zdravnik. V predprijavah je sedaj prijavljenih 20 držav in 297 tekačev in spremljevalcev.

gorski_tekaci1

Fotografija: Peter Lamovec

Zbrali so se v Eko Resortu, kjer bo start proge članov (11,9 km, 1295 m višinske razlike). Nato pa so tekli po cesti do Vegrada in naprej, kjer so si pri Bodlajevi domačiji (8,3 km, 1035 m v. r.) ogledali start mladincev in članic. Pri Mickini koči pred Pasjimi pečinami so se že spogledovali z Gradiščem, kjer bo cilj. S starta mladink na Kisovcu (4,4 km, 430 m v.r.) so se tekačem pridružile še mladinke. Mala planina jih je pričakala vsa v vijoličnem razkošju žafrana, nato so tekli mimo Jarškega doma do naselja na Veliki planini in cilja na Gradišču (1660 m).

Zadovoljni z ogledom in treningom so se z gondolo vrnili v dolino, kjer jih je s svojim gostoljubjem spet sprejela gostilna Pri planinskem orlu.

Mira Papež

Oglasno sporočilo