Točke odneslo nedopustnih 15 minut

0
1944

Nogometašem Domžal so morali v 25. kolu Prve lige Telekom Slovenije priznati premoč Gorici. V Športnem parku Nova Gorica smo bili priča dvema povsem različnima polčasoma. V prvem so bili veliko boljši tekmec Domžalčani, ki so na odmor povsem zasluženo odšli z golom prednosti. V drugem delu pa obrnjena slika. Goričani so v 14 minutah dosegli kar tri gole in z igralcem več brez težav ohranili prednost vse do zadnjega sodnikovega piska.

Domžalčane je v 42. minuti v vodstvo popeljal Denis Halilović, ki je izkoristil podajo Žana Majerja na prvo vratnico. Izkušeni branilec je dosegel svoj drugi gol v letošnji sezoni: ”Prvi polčas se je razpletel po naših željah. Vse je šlo v smer, ki smo si jo želeli,” je o prvem polčasu povedal trener dvakratnih državnih prvakov, Simon Rožman. V uvodnih desetih minutah drugega dela igre so imeli rumeni še naprej vse pod nadzorom, potem pa je sledil padec. Goričani so z golom Andrije Filipovića v 58. minuti izid izenačili. Vsega pet minut pozneje je isti igralec pobegnil obrambi gostov in v kazenskem prostoru ga je nesrečno s prekrškom za enajstmetrovko zaustavil Halilović, ki je prejel tudi drugi rumeni karton na tekmi. Z bele točke je bil zanesljiv Miran Burgić. Slednji je bil vsega osem minut pozneje podajalec pri tretjem golu, ki ga je dosegel Jaka Kolenc: ”Kar se je dogajalo v drugem polčasu je nerazumljivo in nedopustno. Takšne petnajst minutne praznine ne sprejmem in je neopravičljiva. Na ta del tekme gre z moje strani velika kritika,” jeze po tekmi ni skrival Rožman.

23 milic go20170318

Domžalčani so se v jesenskem delu ponašali z najboljšim napadom v ligi, spomladi pa imajo največ težav prav v tem segmentu igre. Na štirih tekmah so dosegli le tri gole: ”V zadnjem obdobju smo padli predvsem v napadu, kjer nam ne steče kot bi si želeli. S porazom smo izgubili nekaj točk in prednost se je ponovno stopila. Upam, da bodo fantje začeli razumevati določene stvari, ki jih zahtevam,” sporoča 33-letni strateg, ki si želi predvsem: “… želje po lovljenju ekip pred nami in ne le ubranitvi položaja pred ekipami za nami. V tem reprezentančnem premoru, ki je prišel v pravem trenutku, bo potrebno popraviti veliko stvari.” Rumeni so že tretje leto zapored spomladanski del sezone začeli pod pričakovanji: ”Vse štiri tekme v spomladanskem delu sezone so bile odigrane na primerni ravni. Čeprav nismo rezultatsko uspešni, smo analizirali napake in jih v določeni meri tudi odpravili. V tem trenutku se poraja le vprašanje, kaj točno se je zgodilo v 15 minutah, ki so nas stale točk na današnji tekmi. Takšen padec je nedopusten, saj imamo veliko izkušenih nogometašev,” še pravi domžalski strateg.

1 rozman go20170318

Domžalčane sedaj čaka 11 dni premora, ki ga bodo s pridom izkoristili za trening, v četrtek ob 16:30 pa bodo odigrali tudi prijateljsko tekmo proti Zarici iz Kranja. Prvenstvo se bo nadaljevalo v sredo, 29. marca ob 18:00, ko bo ob Kamniški Bistrici gostoval Aluminij. Med premorom bo domžalski strateg pogrešal kar pet nogometašev. Žan Majer in Matija Širok se bosta z A-reprezentanco odpravila na kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo 2018 na Škotsko. Žana Žužka, Alena Ožbolta in Jana Repasa pa čaka prijateljska tekma z reprezentanco do 21 let proti Hrvaški.

Besedilo: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo