Oslabljeni Helios Suns klonili v Stožicah

0
2204

Košarkarji Helios Suns so v Ligi Nova KBM za prvaka doživeli nov poraz. Na tekmi tretjega kola je bila od precej oslabljenih Domžalčanov s 96:73 boljša Union Olimpija.
Moštvo iz Domžal je tokrat nastopilo zgolj s šestimi igralci, saj ekipo fantov do 19 let v četrtek čaka četrtfinalna tekma državnega prvenstva. Mladi upi se bodo v Športni dvorani Planina v Kranju za vstop med najboljše štiri ekipe v Sloveniji ob 17.00 pomerili z Ilirijo.
Po izenačenih uvodnih minutah tekme, so Ljubljančani do občutnejšega vodstva prišli ob koncu prve in v drugi četrtini. Košarkarji Dejana Čikića so se nekoliko približali v tretjem delu igre, a so aktualni slovenski pokalni zmagovalci kmalu spet ujeli svoj ritem igre, in pred začetkom zadnje četrtine pobegnili na 21 točk prednosti (72:51). Naskok moštva iz Stožic je bil v zadnjih desetih minutah igre preprosto previsok, in tretji poraz Domžalčanov je bil neizogiben.
Štirje igralci Helios Suns so dosegli dvomestno točk. Najbolj razigran je bil Tomaž Bolčina z 20 točkami in devetimi skoki, sledil je Urban Gorjanc z 18 točkami. Simo Atanacković je s 14 točkami in desetimi skoki vknjižil dvojni dvojček, Jure Močnik pa je tekmo zaključil z desetimi točkami in devetimi podajami. Pri Union Olimpiji je blestel Devin Michael Oliver, ki je na poti do 24 točk, 11 skokov in petih podaj zgrešil le enega od devetih metov za dve točki.
V naslednjem, četrtem kolu Lige za prvaka, se Helios Suns vračajo v Športno dvorano Domžale, kjer jih v sredo, 5. aprila, ob 20.00, čaka tekma s Hopsi s Polzele.

Dejan Čikić, trener Helios Suns:
“Za nami je težka tekma v Ljubljani, saj smo se pred njo odločili igrati le s šestimi članskimi igralci, vse štiri mladince pa spočiti na račun prihajajočega finalnega turnirja, ki se že jutri začenja v Kranju. Temu smo prilagodili tudi obrambno taktiko. Za poraz prevzemam vso odgovornost, saj sta bili kadrovska in taktična odločitev moji.”

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 3. KOLO
Sreda, 29. marca:
UNION OLIMPIJA : HELIOS SUNS 96:73 (26:19, 26:17, 17:15, 24:22)
Union Olimpija: Oliver 24 (11 skokov, 5 podaj), Pelko 8, Janković 4 (5 skokov), Jefferson 11 (12 podaj), Hrovat 11, Barbarič 2, Bubnić 11, Mulalić 13, Milošević 6, Jurček 6, Janežič, Strmčnik.
Helios Suns: Močnik 10 (9 podaj), Atanacković 14 (10 skokov), Bolčina 20 (9 skokov), Segarić 4 (8 podaj, 6 skokov), Vončina 7, Oman, Bratec, Vesel, Gorjanc 18, Klavžar.

 

Oglasno sporočilo