Trije državni rekordi in štiri domžalske medalje na tekmi v Domžalah

0
2179
??????????????

Na fotografiji: Jakob Mali je izkoristil odsotnost prvega favorita Matevža Cimermančiča in slavil na 2000 metrov z zaprekami

Atletski pokal za mlajše mladince, ki je bil tokrat zaradi toče in neurja v Domžalah razpotegnjen na dva tekmovalna dneva, je v nedeljo in ponedeljek, 8. ter 9. maja, poskrbel za številne odlične dosežke mladih slovenskih atletov, tudi domžalskih. Na domžalskem stadionu so bili postavljeni trije državni rekordi v kategoriji mlajših mladincev in številne norme za nastop na evropskem prvenstvu v isti starostni kategoriji. Padel tudi klubski rekord na 4×100 metrov.

Domžalsko zbiranje medalj je v metu kladiva začela Tjaša Jankovič, ki je navdušila z novim osebnim rekordom in dosežkom 48,25 metra. Tjaša je tri kilograme težko kladivo najdlje vrgla v tretji seriji, svoj rekord pa izboljšala za dva metra, kljub vsemu pa najvišjo stopničko pričakovano prepustila Celjaniki Lini Čater, ki je zmogla do 53,41 metra. Ob Tjaši je v metu kladiva nastopila tudi Alenka Pirnat, ki je ob tudi tri leta starejših tekmicah zmogla do visokega šestega mesta z rezultatom 27,42 metra. Obe varovanki Danila Emberšiča sta nato nastopili še v suvanju krogle, Tjaša je bila enajsta z dosežkom 9,63 metra, Alenka je tri kilograme težko kroglo sunila 7,84 metra daleč, kar je zadostovalo za 20. mesto.

V nedeljo, predno je tekmovanje prekinil naliv s točo, so nastopili še trije atleti v teku na 100 metrov. Med mladinkami se je preizkusila še pionirka Kaja Alič in s časom 13,70 zasedla 30. mesto. S tem dosežkom je Kaja, ki se v polni pogon vrača po poškodbi kolena, za desetinko zaostala za svojim osebnim rekordom. Sta pa svojo najboljšo znamko izboljšala Miha Judež in Domen Vogrin. Prvi je z rezultatom 12,13 sekunde osvojil 15. mesto, drugi s 13,28 tako kot Kaja 30. Pri mladincih je bil sicer najhitrejši Aljoša Skok (MASS/11,09), pri mladinkah pa Izza Obal (12,14).

Drugo domžalsko medaljo je nato v drugem tekmovalnem dnevu pritekla Nina Pavlič Hren na 800 metrov. Tako kot Tjaša dan poprej je posegla po srebru z novim osebnim rekordom 2:15,46 v hrbet gledala le Klari Lukan (2:14,39). Nina, ki je s tem rezultatom za slabi dve sekundi (2:13,50) zgrešila normo za nastop na evropskem prvenstvu za mlajše mladince v grozijskem Tbilisiju, je v drugi krog vstopila na petem mestu in nato napadla vse do prvega, a ji je v zadnjih 200 metrih zmanjkalo nekaj moči v boju za zmago. Na isti razdalji je med mladinci nastopil Nejc Povše in s časom 2:13,80 ciljno črto v svoji skupini prečkal kot peti, skupno pa na 12. mestu.

Sofia Kokot si je v zadnjem krogu pritekla brona na zaprekah

Tretjo in četrto medaljo sta si nato v teku na 2000 metrov z zaprekami priborilaJakob Mali in Sofia Kokot. Jakob je na tekmi, na kateri sta se preizkusila le dva tekača, prepričljivo slavil, a z dosežkom 6:38,45 za tri sekunde zaostal za svojim osebnim rekordom, ki ga je pred mesecem dni, takrat kljub padcu na zadnji vodni oviri, postavil na mitingu v Domžalah. Sofia se je sploh prvič spopadla s ‘stiplom’ in v zaključku teka na 2000 metrov prepričljivo dobila boj za bronasto medaljo. Kljub temu s časom 8:27,47 ni bila preveč zadovoljna.

Trije atleti so tako kot na 100 metrov nastopili tudi na enkrat daljši razdalji, 200 metrov. Tadej Gabršek je s časom 25,13 osvojil 16. mesto, potem ko je svojo drugo zmago slavil atlet ljubljanskega Massa Aljoša Skok (22,34). Pri mladinkah je bila Neža Vode 39. s časom 31,25, Ajda Berlic je ostala brez časa.

Piko na i uspešnim domačim nastopom so postavili člani AK Domžale v štafetnem teku 4×100 metrov. Miha Judež, Tadej Gabršek, Domen Vogrin in Luka Per so s časom 49,10 krepko izboljšali klubski rekord in osvojili deveto mesto. Domžalske mladinke so bile v isti štafeti s 54,24 14.

Z izjemnimi predstavami so svoj pečat pustili Nika Glorjanič, Gregor Grahovac in Kristjan Čeh, ki so na domžalskem atletskem stadionu izboljšali državne rekorde v kategoriji mlajših mladincev oziroma mladink. Nika (Brežice) je s časom 13,48 izboljšala rekord v teku na 100 metrov z ovirami, Gregor (Mass) je za en stadionski krog potreboval 48,18 sekunde, Kristjan Čeh (Ptuj) pa v metu diska mejnik prestaqvil na 58,43 metra.

Čestitke vsem, tudi organizatorjem in sodnikom, ki so kljub vremenskim nevšečnostim pod streho spravili novo pomembno tekmovanje.

DJ

Oglasno sporočilo