Aktiven vikend plavalcev prve selekcije PK Kamnik

0
3178

V soboto 25. in nedeljo 26. marca so se plavalci Plavalnega kluba Kamnik udeležili Mednarodnega plavalnega mitinga “Pingvinček 2017” v Kranju. Na mitingu je nastopilo skupno 494 plavalcev iz 14 držav, med njimi tudi 7 naših plavalcev iz prve selekcije: Eva Bende, Maja Helena Končar, Žana Peterlin, Lara Seretin, Neža Tekavčič, Maja Vezenkova in Žiga Škrjanc s trenerjem Emilom Tahirovićem.

Čeprav utrujeni od intenzivnih treningov, so pokazali dobre nastope in dosegali osebne rekorde. Posebej lahko pohvalimo Evo Bende, Majo Heleno Končar, Žano Peterlin in Laro Seretin, ki so se uvrstile v skupno 9 absolutnih finalov. Medalje pa sta si priborili:

  • Eva Bende: 1. mesto na 200 m delfin in 1. mesto na 200 m mešano
  • Maja Helena Končar: 2. Mesto na 200 m hrbtno

Rezultati na strani Plavalne zveze Slovenije.

V Banja Luki pa je ta vikend potekal četveroboj Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije, ki sta se ga kot člana slovenske reprezentance udeležila člana 1. selekcije Živa Dobrovoljc in Jernej Prebil. Na srečanju štirih reprezentanc omenjenih držav je dva dni tekmovalo 267 najboljših plavalcev kadetske, mladinske in članske kategorije. Slovenija je v ekipnem točkovanju prepričljivo zasedla 1. mesto, sledile pa so ji reprezentance Hrvaške, Srbije ter Bosne in Hercegovine. K ekipnemu točkovanju sta s svojimi nastopi pripomogla tudi kamniška plavalca, Živa in Jernej.

Rezultati četveroboja na strani Plavalne zveze Slovenije.

Čestitke vsem plavalcem in trenerju!

Za PKK, Helena Končar
Foto: arhiv PZS in PKO

Reprezentanca-Slovenije-2017-na-bazenu

 

 

Oglasno sporočilo