Kronika policijske postaje Domžale (od 27.3. do 3.4.2017)

0
3221

27. 3. 2017
VLOM V PODJETJE V DOBU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v podjetje v Dobu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil v pisarno podjetja skozi pritlično okno ter pregledal prostor in izvršil tatvino 20 EUR gotovine. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 520 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 3. 2017
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V HOMCU
Policisti PP Domžale so pri kontroli prometa ustavili vinjenega voznika. V postopku z voznikom osebnega avtomobila je bilo ugotovljeno, da je le ta osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola (0,94 mg/l), zaradi česar je bilo vozniku začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje, katero bodo policisti z obdolžilnim predlogom zoper voznika poslali na pristojno sodišče.

27. 3. 2017
POSKUS DRZNE TATVINE V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni s strani lastnice, da je v stanovanju zalotila neznanko. Ugotovljeno je bilo, da je storilka prišla v odklenjeno večstanovanjsko hišo, kjer je vstopila v prostore enega izmed stanovanj ter začela brskati po predalih in torbici. Pri dejanju jo je zalotila lastnica, ki je prišla domov. Storilka pa je nato odšla iz stanovanja, brez da bi kaj odtujila. Na kraju pa je v naglici tudi pozabila svojo torbico z osebnimi dokumenti. Zoper storilko bo podana KO na pristojno sodišče.

29. 3. 2017
VLOM V KLUB V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v klub v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil v prostore kluba ter pregledal prostor in izvršil tatvino kovinske kasete za razvrščanje kovancev skupaj s kovanci in bankovci v znesku 200 EUR. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 250 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 3. 2017
POŽAR NA STANOVANJSKI HIŠI V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o požaru na stanovanjski hiši v Mengšu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so delavci podjetja na stanovanjski hiši uporabili ogenj za odstranitev stirodura pri tem pa so ožgali AGP plošče, katere so nameščene na notranji strani stene stanovanjske hiše, le te pa so nato preko noči tlele in se nato zagorele. Požar se ni razširil, gorele so samo opisane plošče, zaradi česar je lastni stanovanjske hiše oškodovan za približno 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti.

1.4. 2017
DRZNA TATVINA V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini na počivališču AC v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da sta neznana storilca prišla do parkiranega vozila s tujo registracijo ter mu prebodla zadnjo desno pnevmatiko. Ko sta tujca speljala sta opazila, da imata prazno pnevmatiko, zaradi česar sta se zaustavila ter iz prtljažnika začela zlagati prtljago, da bi prišla do rezervnega kolesa. Neznana storilca pa sta izkoristila njuno nepazljivost in iz odklenjenega vozila izvršila tatvino ženske torbice v kateri so bili dokumenti, nekaj zlatnine in denar. Z dejanjem je lastnica oškodovana za okoli 3.150 Eurov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1.4. 2017
PRIJAVA KD NASILJA V DRUŽINI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini, ki ga je izvajal bivši partner do svoje nekdanje partnerice in njunim sinom. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper bivšega partnerja podali KO na pristojno sodišče.

1.4. 2017
ZASEG KOLESA Z MOTORJEM
Policisti PP Domžale so v Domžalah zaustavili mladoletnega voznika neregistriranega kolesa z motorjem, kateri je vozil tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V skladu s 23. členom ZPrCP mu je bilo kolo z motorjem zaseženo. Mladoletnik je bil po postopku izročen staršem. Zoper mladoletnika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

1.4. 2017
VLOM V KLET V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni, da je bilo v bloku v Domžalah vlomljeno v klet. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim orodjem vlomil v klet in iz nje izvršil tatvino novega gorskegakolesa. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 1.350 Eurov. Policisti za storilcem še poizvedujejo.

1.4. 2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so zaradi kršitve Zakona o proizvodnji in prometu sprepovedanimi drogami trem kršiteljem v Domžalah zasegli manjšo količino prepovedane droge (konoplja). Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelje uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

3.4. 2017
VLOM V SKLADIŠČE ELEKTRO PODJETJA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni, da je bilo v Domžalah vlomljeno v skladišče Elektro podjetja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim orodjem vlomil v skladišče od koder pa iz neznanega razloga ni odnesel ničesar. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 300 Eurov. Policisti za storilcem še poizvedujejo.

3.4. 2017
ZASEG KOLESA Z MOTORJEM
Policisti PP Domžale so v Mengšu zaustavili voznika neregistriranega kolesa z motorjem, kateri je vozil tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja in ni uporabljal varnostne čelade. V skladu s 23. členom ZPrCP mu je bilo kolo z motorjem zaseženo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Oglasno sporočilo