Kronika policijske postaje Domžale (od 10.4. do 16.4.2017)

0
2833

10. 4. 2017
VLOM V MLEKOMAT V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o vlomu v mlekomat v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec
na vzvod, skozi vrata vlomil v mlekomat in izvršil tatvino kovancev v vrednosti 20 EUR. Z navedenim je lastnik oškodovan za okoli 120 EUR.
Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 4. 2017
ZASEG KOLESA Z MOTORJEM
Policisti Policijske postaje Domžale so v Domžalah zaustavili mladoletnega voznika neregistriranega kolesa z motorjem, kateri je kolo z motorjem vozil
tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V skladu z določili 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa so policisti kolo z motorjem zasegli,
mladoletnika pa so po postopku izročili zakonitemu zastopniku. Zoper mladoletnika bodo policisti na pristojno sodišče zaradi kršitev podali
obdolžilni predlog.

11. 4. 2017
VLOM V POSLOVNE PROSTORE V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v pisarno podjetja v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod, skozi vrata, vlomil v prostore podjetja. V I. nadstropju je na vzvod, skozi vrata, vlomil v kotlovnico in pisarno drugega podjetja in iz notranjosti odtujil računalniški monitor in prenosni računalnik. Z navedenim je podjetji oškodoval za okoli 1.400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13. 4. 2017
DRZNA TATVINA JAKNE Z VSEBINO NA POČIVALIŠČU BENCINSKEGA SERVISA PETROL V LUKOVICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini na počivališču bencinskega servisa Petrol v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na počivališču pristopil do tam parkiranega osebnega avtomobila v katerem je spal tuji državljan. S trkanjem po steklu vrat je neznani storilec tujega državljana prebudil in ga nato s pretvezo, da je nekaj narobe z zadnjo levo pnevmatiko vozila, zvabil iz vozila. Pri tem je neznani storilec izkoristil nepazljivost tujega državljana in mu iz notranjosti vozila odtujil jakno v kateri je tuji državljan imel tudi denarnico z vsebino. Z navedenim dejanjem je tuji državljan oškodovan za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

13. 4. 2017
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti Policijske postaje Domžale so na Viru zaustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Nadalje v postopku z voznikom je bilo ugotovljeno, da je osebni avtomobil vozil tudi pod vplivom alkohola (1,32 mg/l). V skladu z določili 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa so policisti osebni avtomobil zasegli, zoper voznika pa bodo na pristojno sodišče zaradi kršitev podali obdolžilni predlog.

14. 4. 2017
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Domžalah. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilne smeri vožnje mladoletnega voznika kolesa s pomožnim motorjem, ki je trčil v nasproti vozečo kolesarko, ki je padla po tleh. Z reševalnim vozilom je bila kolesarka odpeljana v KC LJ in je zadobila lahke telesne poškodbe. Zoper mladoletnega povzročitelja sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

15.4. 2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V LOKI PRI MENGŠU
Policisti PP Domžale so zaradi kršitve Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami dvema kršiteljema v Loki pri Mengšu zasegli manjšo količino prepovedane droge (konoplja). Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelje uvedli ustrezen postopek.

16. 4. 2017
VLOM V KLET V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o vlomu v klet v stanovanjskem bloku v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod odprl vrata kleti enega izmed stanovalcev in iz nje izvršil tatvino moškega gorskega kolesa. Z navedenim je lastnik oškodovan za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 4. 2017
VLOM V LESENO LOPO V TRNJAVI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o vlomu v leseno lopo pri hiši v Trnjavi. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod odprl vrata lope in iz nje izvršil tatvino motorne vrtne kosilnice za košnjo trave in motorne kosilnice za košnjo
trave na nitko. Z navedenim je lastnik oškodovan za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 4. 2017
TATVINA MOTORNE FREZE V TRNJAVI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o tatvini specialne motorne freze v Trnjavi. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpod odprtega nadstreška gospodarskega poslopja ukradel motorno frezo znamke BCS modre barve in s tem lastnika oškodoval za okoli 4.000 EUR. Policisti za storilcem še poizvedujejo.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo